Leuchter baalde van wissel: "Wilde de hele wedstrijd spelen"

Romée Leuchter in het shirt van Ajax
Romée Leuchter in het shirt van Ajax Foto: © Pro Shots

Ajax kende zaterdag geen enkele moeite met Feyenoord. In de Johan Cruijff ArenA waren de Amsterdammers met 4-0 te sterk, mede door een benutte penalty van Romée Leuchter.

"Ik sta hier met een goed gevoel. Ik denk dat het een prima overwinning is. Het was een leuke wedstrijd voor de fans, dus gewoon prima", was de eerste reactie van Leuchter bij ESPN. "In de eerste helft waren we wel dominant, maar kregen we niet echt kansen. In de tweede helft hebben we dat beter gedaan."

De spits was naar eigen zeggen op zoek naar bepaalde ballen. "Soms moet je een beetje geduldig zijn. Op een gegeven moment komt 'ie wel", zegt Leuchter, die na 64 minuten naar de kant werd gehaald. Daar baalde ze zichtbaar van. "Natuurlijk. Ik baalde wel. Ik wilde de hele wedstrijd spelen, maar dat is een keuze van de trainer."

Of Leuchter daar nog over gaat praten met coach Suzanne Bakker? "Dat weet ik niet. Het maakt ook niet heel veel uit. Er komen nog genoeg wedstrijden aan. Ik wil altijd spelen. Als je er dan af wordt gehaald, is dat niet altijd leuk. Maar het hoort erbij. Het hoort er ook bij als spits, daarvoor ben je topsporter. Je wil altijd spelen."

Lees meer:
0 reacties