Leonne Stentler ziet enorm verschil: "Dan denk ik: taak zit erop"

Gert van 't Hof, Mandy van den Berg en Leonne Stentler
Gert van 't Hof, Mandy van den Berg en Leonne Stentler Foto: © Pro Shots

Leonne Stentler is inmiddels een vast gezicht als analist in het vrouwenvoetbal, maar de oud-international is ook steeds vaker te zien bij wedstrijden in het mannenvoetbal. Ze is de eerste vrouw die bij de publieke omroep het mannenvoetbal analyseert.

Als ze moet kiezen tussen de twee, gaat Stentler toch voor het vrouwenvoetbal. "Daar zit zo veel van mijn leven en mijn passie in. Op televisie is het ook makkelijker om een toegevoegde waarde te hebben bij vrouwenvoetbal, omdat er veel minder over wordt gepraat en geschreven dan over mannenvoetbal", zegt de voormalig voetbalster tegenover de Volkskrant.

Stentler gaat verder: "Maar het voelt voor mij op dit moment minder nodig om met vrouwenvoetbal bezig te zijn. Het is zo’n verschil met vijf, zes jaar geleden dat ik me dat bijna niet meer voor de geest kan halen. De NOS zegt nu gewoon vol overtuiging: we gaan die Champions League-rechten kopen en de wedstrijden van de Ajax-vrouwen live uitzenden. Dan denk ik: wauw, ik heb hier niks meer te doen, mijn taak zit erop", klinkt het tevreden.

In het mannenvoetbal heeft de voormalig OranjeLeeuwin momenteel wel een rol, als analist bij de NOS. Stentler is de eerste vrouw die bij de omroep het mannenvoetbal analyseert. "Dat voelt belangrijk, om te laten zien dat het niet gek is dat een vrouw een mening heeft over mannenvoetbal. Mensen zeggen tegen me dat ze het tof vinden om daar een vrouw te zien staan."

"Daardoor ben ik dat zelf ook belangrijker gaan vinden. Al sta ik daar omdat ik het leuk en makkelijk vind om te praten over voetbal. En niet uit een soort maatschappelijke plicht", maakt Stentler duidelijk.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
28/09
Utrecht W
14:00
Excelsior Rotterdam W
za
28/09
Feyenoord V
14:00
AZ W
za
28/09
SC Heerenveen V
16:30
ADO Den Haag V
zo
29/09
Ajax V
12:15
PEC Zwolle V
zo
29/09
PSV V
12:15
Telstar W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 ADO Den Haag V 0 0 0
2 Ajax V 0 0 0
3 AZ W 0 0 0
4 Excelsior Rotterdam W 0 0 0
5 FC Twente V 0 0 0
6 Feyenoord V 0 0 0
7 Fortuna Sittard W 0 0 0
Bekijk de hele stand