Leonne Stentler kritisch: "Dit is gewoon niet adequaat ingrijpen"

Leonne Stentler
Leonne Stentler Foto: © Pro Shots

De OranjeLeeuwinnen verloren vrijdagavond met 2-1 van België. Direct na de Nederlandse goal van Jill Roord lag de bal aan de andere kant in het net.

De aanval van België ging zo snel dat de regie een deel miste. "We hebben helaas niet alles kunnen zien, maar dit is gewoon niet adequaat ingrijpen van Dijkstra, om vervolgens die bal in je eigen netje te zien liggen", oordeelt Leonne Stentler in de studio bij de NOS. "Dit is echt typisch."

"Het moment dat je of een hele grote kans hebt of een doelpunt maakt, dat er direct daarna aan de andere kant zoiets gebeurt. Je moet scherper dan scherper zijn, maar het tegenovergestelde leek te gebeuren bij Nederland", oordeelt de voormalig international. Ook Tessel Middag zag hoe Oranje het weggaf.

"België heeft echt zo weinig kansen gehad, maar de kansen die ze kregen kwamen vooral aan het eind. Je zag dat in de laatste tien minuten de concentratie wegging, er werden fouten gemaakt", zegt de speelster van Rangers. "Dat is juist de fase waarin ik dacht: nu moet er gescoord worden. Oranje gaf het eigenlijk vooral weg op de eigen helft", zag ze.

Lees meer:
0 reacties