Leonne Stentler erkent: "Zou dolgraag in een tijdmachine stappen"

Leonne Stentler
Leonne Stentler Foto: © Pro Shots

Leonne Stentler zette in 2015 door een hardnekkige blessure een punt achter haar carrière. Dat betekende dat ze de opkomst van het vrouwenvoetbal, die twee jaar later echt vorm kreeg, vanaf de zijlijn meekreeg.

"Ik zou dolgraag in een tijdmachine stappen om te kijken hoever ik zou kunnen reiken met alle mogelijkheden die er nu zijn", erkent Stentler in gesprek met Mezza. "Alle faciliteiten die de speelsters nu hebben, vergeleken met ‘mijn’ tijd: artsen, fysio’s, spelen in grote stadions in plaats van op een achterafveld. Weet je, veel generatiegenoten en ik zagen het vrouwenvoetbal heel lang als een fles ketchup."

De voormalig voetbalster gaat verder: "Wij waren maar aan het schudden en het schudden, we voelden dat er van alles in zat. De sport had zo veel potentie. Alleen moest die dop eraf." Dat gebeurde dus in 2017, toen de OranjeLeeuwinnen het EK wonnen. In de finale, in De Grolsch Veste, werd Denemarken met 4-2 verslagen. "Ik was erbij en er kwam een heel palet aan emoties voorbij. Bovenal trots op de meiden, dat ze het voor elkaar kregen en ook dat het lukte om heel Nederland fan te maken."

"Opeens was er volop media-aandacht, er waren supportersmarsen naar de stadions waar ze speelden, geweldig! Maar ik voelde ook weemoed: zo van, stond ik zelf maar op dat veld", is Stentler eerlijk.

Lees meer:
0 reacties