Leonne Stentler: "Daar staat Lieke Martens echt symbool voor"

Leonne Stentler
Leonne Stentler Foto: © Pro Shots

Lieke Martens stopt na dinsdagavond als speelster van de OranjeLeeuwinnen. Voormalig international Leonne Stentler heeft alleen maar mooie woorden over voor de 31-jarige aanvalster.

"Zij staat voor mij echt symbool voor dat gewonnen EK in 2017. Toen was zij echt degene die opviel, die het publiek echt heeft overtuigd en waar iedereen zo van heeft genoten. Als ik aan haar carrière denk, dan is dat wel het moment", geeft Stentler aan in gesprek met de NOS.

De laatste jaren kreeg Martens meer kritiek. De oud-voetbalster vond dat niet altijd terecht. "Ik denk dat zij heel veel last op haar schouders droeg. Het is voor haar heel zwaar geweest, die hele grote omslag van voor 2017 naar na 2017. Ze was zo'n grote vedette. De hele wereld kende haar. Beste speelster van de wereld, beste speelster van Europa."

"De verwachtingen groeiden daarmee ook. Daarvoor kon ze vrij zijn en ronddartelen. Dat heeft het denk ik voor haar moeilijker gemaakt", zegt Stentler. "Ik begreep dat ze eigenlijk al eerder wilde stoppen, in 2022. Andries Jonker heeft haar echt moeten overtuigen. Ik vind ook wel dat ze in die rol weer mooie dingen heeft laten zien", sluit ze af. 

Lees meer:
0 reacties