Lemey lacht: "Ik noem het een soort Center Parcs voor topsporters"

Diede Lemey in actie namens Fortuna Sittard
Diede Lemey in actie namens Fortuna Sittard Foto: © Pro Shots

Fortuna Sittard is dit seizoen nieuw in de Azerion Vrouwen Eredivisie. De Limburgers trokken meerdere Belgische speelsters aan, waaronder Diede Lemey, Tessa Wullaert en Féli Delacauw.

Tekenen bij Fortuna was wel een 'risicootje', zegt het drietal in De Krant van West-Vlaanderen. "Niemand wist hoe het hier zou lopen", vertelt Lemey. "Het plan oogde mooi, maar dan is het natuurlijk nog afwachten hoe het in de praktijk uitdraait." Toch ging het drietal ervoor. "Omdat ik na twee jaar Anderlecht het gevoel had dat ik toe was aan iets nieuws", legt Wullaert uit.

De spits vervolgt: "Alle randzaken bij Anderlecht kostten me veel energie en ook het feit dat ik hier weer volwaardig prof kon zijn, trok me over de streep. Hier trainen we overdag en dat maakt een groot verschil. Daardoor heb je meer tijd om op bepaalde zaken te werken en bepaalde dingen te bespreken. Bij Anderlecht trainden we 's avonds en was iedereen na de training zo snel mogelijk naar huis."

"Dat is hier niet het geval. Hier is er ontbijt en lunch op de club en hebben we eigenlijk alle tijd. Het is hier echt zoals het hoort te zijn", aldus Wullaert. Voor Delacauw was de overstap een stap hogerop: "Na zes jaar bij Gent had ik het daar wel gezien en van bij de eerste gesprekken was ik gecharmeerd door het project hier. Het plaatje klopte. Ik speel in het buitenland, maar de afstand tot thuis valt toch heel goed mee. Ik hoef geen boot of vliegtuig te nemen om eens naar huis te gaan en ook mijn ouders kunnen nog elk weekend komen kijken."

De speelsters blijven soms in Sittard, zodat ze niet uren naar huis hoeven te rijden. Samen met de andere speelsters wonen ze in het Watersley Sports & Talentpark, waar meerdere topsporters verblijven. "Ik noem het een soort Center Parcs voor topsporters", lacht Lemey. "We wonen er allemaal, wat maakt dat we ook naast het veld veel dingen samen doen en de band met alle speelsters erg hecht is."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
2/03
PSV V
14:00
Fortuna Sittard W
za
2/03
Feyenoord V
16:30
Excelsior Rotterdam W
za
2/03
PEC Zwolle V
16:30
ADO Den Haag V
zo
3/03
FC Twente V
12:15
Ajax V
zo
3/03
AZ W
14:30
Utrecht W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 15 35 45
2 Ajax V 15 31 36
3 PSV V 15 21 30
4 Fortuna Sittard W 15 16 27
5 ADO Den Haag V 15 6 22
6 PEC Zwolle V 15 0 21
7 Utrecht W 15 -11 21
Bekijk de hele stand