Leicester City ontslaat Kirk na vermeende relatie met speelster

Willie Kirk
Willie Kirk Foto: © BSR Agency

Lize Kop krijgt een nieuwe coach bij Leicester City. De Foxes hebben Willie Kirk donderdag op straat gezet, na een onderzoek naar een vermeende relatie met een speelster.

"Na een uitgebreide interne disciplinaire procedure en met respect voor de verplichtingen van de club op het gebied van de individuele privacy, werd vastgesteld dat Willie de gedragscode van het team heeft geschonden in een mate die zijn positie onhoudbaar maakte", zo meldt Leicester City. The Guardian wist eerder al te melden dat Kirk geschorst werd, terwijl de club een onderzoek uitvoerde naar een vermeende relatie tussen Kirk en een van zijn speelsters.

De 45-jarige coach ontbrak sinds begin deze maand bij de Foxes. Jennifer Foster en Stephen Kirby nemen voorlopig de honneurs waar in Leicester. Meerdere coaches in Engeland spraken zich sinds de schorsing van Kirk uit over relaties tussen coaches en speelsters. Ook Sarina Wiegman, bondscoach van de Engelse nationale ploeg, werd om haar mening gevraagd.

"Ik denk dat een relatie tussen een coach en een speelster zeer ongepast is. Ik denk dat we dat niet moeten accepteren. Dat is niet gezond. Dat is eigenlijk wat het is en wat ik erover te zeggen heb", zei ze tegenover de Engelse pers. "Ik denk dat het belangrijkste van ons werk is dat we een professionele en veilige werkomgeving kunnen bieden. Er kunnen natuurlijk dingen gebeuren als mensen veel bij elkaar zijn, maar het is ongepast en daar moeten we ons allemaal heel goed van bewust zijn."

Wiegman vindt dat er een verbod op deze relaties moet worden ingevoerd. "Dat lijkt mij vanzelfsprekend. We weten allemaal dat als we ons in deze omgeving bevinden, dat echt ongepast is. Ik denk dat als we allemaal onze verantwoordelijkheid nemen, dat dit soort dingen niet zouden gebeuren. Maar als het te vaak gebeurt, dan heb je regelgeving nodig. Ik laat dat aan anderen over."

Lees meer:
0 reacties