OranjeLeeuwinnen naar Olympische Spelen? De scenario's op een rij

De OranjeLeeuwinnen voorafgaand aan de wedstrijd met Engeland
De OranjeLeeuwinnen voorafgaand aan de wedstrijd met Engeland Foto: © BSR Agency

Vrijdagavond om negen uur spelen de vrouwen van Oranje een hele belangrijke wedstrijd in strijd om een ticket voor de Olympische spelen in Parijs.

NU.nl beschrijft wat de diverse scenario’s zijn voor de Leeuwinnen. Wat daarbij opvalt: een nederlaag betekent niet meteen dat deelname aan de Spelen een utopie zijn. Er zit ook een belangrijke kanttekening aan vast. "Officieel is Spanje-Nederland een duel in de halve finales van de nieuw ingevoerde Nations League. Anders dan bij de mannen is de eindzege niet de heilige graal. Het draait bij de vrouwen allemaal om een finaleplaats."

En waarom is dat? Naast gastland Frankrijk, dat om die reden sowieso van de partij is, zijn de twee finalisten van de Nations League verzekerd van deelname aan de Olympische Spelen. Mocht Nederland verliezen, dan is er nog een extra mogelijkheid. De andere halve finale gaat namelijk tussen Duitsland en gastland Frankrijk. Als de Fransen dit duel winnen, schuift één ticket door naar de winnaar van de troostfinale. Daarin zal in dit scenario Duitsland de tegenstander zijn. Oranje heeft dus nog volop kans op een deelname aan de Olympische Spelen.

Lees meer:
0 reacties