"Laten we hopen dat zij een soort tweede Kaptein gaat worden"

Wieke Kaptein (FC Twente) in actie tegen Ajax
Wieke Kaptein (FC Twente) in actie tegen Ajax Foto: © Orange Pictures

Lily Yohannes maakte zaterdag haar officiële debuut in de hoofdmacht van Ajax. De net 16-jarige Amerikaanse is 'super talentvol', zo weet voormalig international Claudia van den Heiligenberg.

"Ze is een hele jonge speelster, maar super talentvol. Heel technisch, veel voetbalintelligentie", zegt Van den Heiligenberg voor de camera van ESPN. "Ze heeft heel veel potentieel om heel goed te worden. Ik ben benieuwd hoe snel zij dit niveau gaat oppakken. Laten we hopen dat het een soort tweede Wieke Kaptein in haar eigen vorm gaat worden, dat dat ook zo'n talentvolle speelster is die snel kan aanhaken bij nationaal."

Ook over Ajax-middenveldster Rosa van Gool is Van den Heiligenberg enthousiast. "Ze breng tveel energie. Ik denk dat ze een basisplaats heeft afgedwongen met wat ze vorig jaar heeft laten zien. Ze is zeker nog niet helemaal doorgebroken, maar ik denk wel dat zij daar heel dicht tegenaan zit. Als zij nu nog stappen kan maken, dan kan zij een hele belangrijke zijn dit seizoen", voorspelt de oud-voetbalster.

Lees meer:
0 reacties