Landman oudste speelster van Nederland? "Sla nooit een training over"

Bal
Bal Foto: © Pro Shots

Ze was er 52 jaar geleden bij toen in De Blesse werd gestart met vrouwenvoetbal en is nog altijd van de partij: de inmiddels 68-jarige Tiny Landman. Ze denkt dat ze met die leeftijd de oudste voetbalster van Nederland is.

Landman is, zonder de coronajaren mee te tellen, nog nooit gestopt. "Dat hoefde ook niet. Veel vrouwen stoppen als er een man en kinderen in het spel komen", merkt ze op in gesprek met de Leeuwarder Courant. Landman bleef alleen: "Mannen? Ik had er nooit tijd voor en ik heb me altijd prima vermaakt. Voetballen en druk met werk, in de vleesverwerking en de verzorging. Nu ben ik gepensioneerd, maar nog altijd actief."

"Sommige meiden slaan al over als ze een scheet dwars voor de kont zit"

Ook blessures had ze niet. "Terwijl ik de duels nooit heb gemeden. Hard werken, niet zeuren, zo’n speelster ben ik. Ik sla ook nooit een training over. Da’s wel een verschil met nu. Sommige meiden slaan al over als ze een scheet dwars voor de kont zit", aldus Landman.

In 1969 reageerde Landman op een advertentie in de krant, waarna haar voetbalavontuur begon. "Ik heb bijna alle posities gehad. Weinig gescoord, maar je hebt ook meiden nodig die de mouwen opstropen. We hebben nog voorwedstrijden gespeeld in het oude stadion van Heerenveen. Allemaal mannen op de tribune en allemaal hadden ze commentaar, maar wat kon ons dat schelen?"

Sinds een jaar of vijftien staat ze op doel, inmiddels bij de 7-tegen-7-ploeg. "Ik heb de jonge meiden gevraagd of ze mij er nog wel bij wilden hebben. Gelukkig wel. Soms vragen ze me: ben je niet bang? Dan zeg ik: waarom? Je kunt ook van je fiets vallen en wat breken", besluit Landman.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 3 dec. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
Excelsior Rotterdam W -
-
SC Heerenveen V -
zo 5 dec. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PSV V -
-
Feyenoord V -
zo 5 dec. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
FC Twente V -
-
ADO Den Haag V -
zo 5 dec. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PEC Zwolle V -
-
VV Alkmaar W -
vr 10 dec. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
Feyenoord V -
-
PEC Zwolle V -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 10 24 20
2 Ajax V 10 15 19
3 Feyenoord V 10 6 19
4 PEC Zwolle V 10 2 14
5 PSV V 9 2 14
Bekijk de hele stand