Kwakman wijst naar FC Twente: "Ik vond het een hele gekke actie"

Kees Kwakman namens ESPN
Kees Kwakman namens ESPN Foto: © Orange Pictures

FC Twente heeft absoluut geen vrienden gemaakt in Spanje. Levante heeft een klacht ingediend bij de UEFA vanwege 'onsportief gedrag' bij de Tukkers. De Spaanse ploeg is niet blij met de 2-1 van Renate Jansen in de finalewedstrijd van de eerste voorronde van de UEFA Women's Champions League.

Levante speelde de bal uit, omdat er een speelster van FC Twente geblesseerd op de grond lag. Nadat het spel hervat was, leek FC Twente de bal terug te geven aan Levante. De Spaanse ploeg liet de bal vervolgens een beetje lopen, waarna Jansen zo op de keepster af kon. De captain van de ploeg uit Enschede schoot raak.

Yordi Yamali moest lachen toen hij een video van de goal zag. "Dit kan echt niet. Ik vond het zo niet kunnen, dat ik de klacht wel begreep. Je gaat er niks mee winnen, want volgens mij is het helemaal niet hard te maken. Onsportief gedrag, ja, vervelend als dat over je gezegd wordt, maar...", zegt hij bij Voetbalpraat.

Ook Kees Kwakman vindt er het zijne van. "Als zoiets gebeurt, zie je toch even commotie? Dan daarna geef je toch een goal terug? Dat vind ik heel gek, dat dat niet gebeurd is. Dat ze dan bij Twente niet hebben gezegd van 'nou jongens, dit kan echt niet, foutje, misverstand, jullie mogen nu een goal maken'. Dat zie je dan heel vaak, dat dat gebeurt. Dat is dus blijkbaar niet gedaan."

Kwakman vond het 'niet helemaal netjes', zo geeft de voormalig voetballer aan. "Van Twente-kant was er ook niet te zeggen van 'ze laten 'm lopen, dus, ik maak 'm maar af'", voegt Yamali toe. "Dat kan toch geen reden zijn. Ook al laten ze 'm lopen", reageert Kwakman daarop.

"Kijk, als iemand de bal aan wil nemen en ze laat 'm onder haar voet doorgaan, dan kan je zeggen van 'ze wilde'. Maar ze lieten die bal bewust lopen voor de keepster. Ondanks dat die een beetje langzaam was, maar dan alsnog. Ik vond het een hele gekke actie", besluit hij.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
ADO Den Haag V
14:00
PEC Zwolle V
zo
1/10
FC Twente V
12:15
Feyenoord V
zo
1/10
Utrecht W
12:15
SC Heerenveen V
zo
1/10
Fortuna Sittard W
12:15
Excelsior Rotterdam W
zo
1/10
PSV V
12:15
AZ W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Fortuna Sittard W 2 4 6
2 Utrecht W 2 3 6
3 PSV V 2 5 4
4 AZ W 2 1 4
5 FC Twente V 1 7 3
6 Ajax V 1 2 3
7 ADO Den Haag V 1 0 1
Bekijk de hele stand