Kwakkenbos ziet: "Het heeft belangrijke informatie opgeleverd"

Roos Kwakkenbos
Roos Kwakkenbos Foto: © Orange Pictures

Oranje O19 heeft maandagmiddag nipt weten te winnen van de leeftijdsgenoten van Engeland: 1-0. Het is de tweede zege, nadat Oranje eerder al met 4-0 wist te winnen van Noorwegen.

KNVB-coach Roos Kwakkenbos is dan ook zeer tevreden. "We zijn heel tevreden. Het zegt veel dat we tegen een sterke ploeg als Engeland zo weinig hebben weggegeven. De ploeg heeft voetballend stappen gemaakt, maar ook als team zijn we gegroeid", zegt ze.

Kwakkenbos vervolgt: "De communicatie was goed en we durfden elkaar aan te spreken wanneer dat nodig was. In de tweede helft golfde het spel regelmatig op en neer."

De coach heeft haar ploeg 'zien vechten', zo zegt ze op de website van OnsOranje. "Dit geeft een goed gevoel richting de rest van het seizoen", aldus Kwakkenbos, die veel wisselde voor het duel met Engeland. "Ik wilde deze dagen iedereen zoveel mogelijk aan het werk zien. Het heeft belangrijke informatie opgeleverd."

Oranje O19 sloot het duel met Engeland af met een strafschoppenserie. Ook deze werd gewonnen. "Het is sowieso heel handig dat we hier de wedstrijden afsluiten met strafschoppen. Met een wedstrijd in de benen onder druk een penalty nemen, kun je niet op een betere manier nabootsen", besluit Kwakkenbos.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand