Kwakkenbos: ''Wedstrijden tegen een temperamentvolle tegenstander''

Logo OranjeLeeuwinnen
Logo OranjeLeeuwinnen Foto: © vrouwenvoetbalnieuws.nl

Oranje O19 is er dinsdag niet in geslaagd om voor de tweede keer te winnen van Mexico. Waar de ploeg van coach Roos Kwakkenbos zaterdag nog met 7-0 won, werd er dinsdag met 2-1 verloren.

"We hadden wel verwacht dat Mexico er nog een tandje bij zou doen en het niet weer zo'n wedstrijd als zaterdag wilde laten worden. Zij hebben de overwinning ook echt afgedwongen. Ze maakten het ons een stuk lastiger. Wij kwamen er amper doorheen", geeft Kwakkenbos aan op de website van OnsOranje.

Ten opzichte van de gewonnen wedstrijd wijzigde de coach haar team op negen plekken. Een bewuste keuze, zo vertelt Kwakkenbos. "In aanloop naar de EK-kwalificatie in oktober wilden we graag iedereen laten spelen, zodat we een goed beeld kregen. Maar door die wisselingen was het soms wel zoeken in de afstemming."

Ze zag dat Oranje het moeilijk had: "Waar we zaterdag overal tussen zaten en veel tussen de linies doorspeelden, lukte dat vandaag (dinsdag, red.) veel minder. We probeerden het wel, maar het vervolg was moeizaam. We hadden minder loopacties in de diepte, waardoor de steekpass uitbleef. Daardoor konden we niet gevaarlijk worden", aldus de coach, die uiteindelijk niet ontevreden was met wat haar ploeg tijdens de stage heeft gezien.

"Voor ons waren deze twee duels een super goede voorbereiding richting de EK-kwalificatie. Voor het groepsgevoel was het misschien fijner geweest om vandaag (dinsdag, red.) positief af te sluiten, maar zo moeten we niet kijken. We hebben twee fantastische wedstrijden in de benen tegen een temperamentvolle tegenstander. Dat is een ervaring die we meenemen in onze bagage richting de EK-kwalificatie", besluit Kwakkenbos.

Lees meer:
0 reacties