Kwakkenbos tevreden: "In deze fase krijgen we meer weerstand''

Roos Kwakkenbos
Roos Kwakkenbos Foto: © Orange Pictures

Oranje O19 is de EK-kwalificatie goed begonnen. Woensdag werd er met 4-1 gewonnen van de leeftijdsgenoten van Oekraïne. Een goed resultaat, zo vond coach Roos Kwakkenbos.

"We begonnen wat moeizaam. Daarna kwamen de kansen, maar die maakten we simpelweg niet af", zag Kwakkenbos, die lovend is over Oekraïne: "Dit zijn gewoon lastige tegenstanders die ver inzakken en de ruimtes klein houden. Natuurlijk hadden we daar op getraind deze week, maar het zijn net de details en de afstemming die nog verbeterd kunnen worden."

"Een metertje naar links, een seconde eerder inspelen. Daarin kunnen en moeten we nog stappen maken", aldus Kwakkenbos op de website van OnsOranje. Uiteindelijk was ze blij met de tweede helft: "Complimenten voor de ploeg. Ze hebben het in de tweede helft goed opgepakt en nu wel de kansen afgemaakt. Ze bleven gaan en namen het initiatief. Dat is top, want dan gebeurt er ook wat. Uiteindelijk zetten we gewoon een heel goed resultaat neer in deze eerste wedstrijd."

Kwakkenbos is blij met de nieuwe opzet van EK-kwalificatie. "Dit is voor iedereen leuker en uitdagender. We spelen nu meer wedstrijden op hoger niveau. Ook al waren we veel beter, Oekraïne was best een aardige ploeg en het was bij vlagen moeilijk om doorheen te spelen. Oostenrijk en Schotland zijn ook geduchte tegenstanders. We krijgen in deze fase van de kwalificatie meer weerstand en daar worden we alleen maar beter van", aldus de coach.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand