Kwakkenbos na nederlaag: "Het is nu eenmaal een lastige periode"

Het logo van de KNVB
Het logo van de KNVB Foto: © Orange Pictures

Oranje O20 is met een nipte nederlaag aan de Sud Ladies Cup begonnen. Woensdagavond verloor de ploeg van Roos Kwakkenbos met 1-0 van Mexico.

De jonge Leeuwinnen doen mee aan het toernooi als voorbereiding op het WK van komende zomer in Costa Rica. Ook de weersomstandigheden komen redelijk overeen. "Een fantastische nabootsing, alleen zal de luchtvochtigheid in Costa Rica een stuk hoger zijn", weet coach Roos Kwakkenbos.

De hitte viel Oranje O20 zwaar. "Het was lastig om vol te houden. Vooral na rust kregen we het zwaar, al gold dat ook voor Mexico", zegt Kwakkenbos in gesprek met OnsOranje. Uiteindelijk werd er met 1-0 verloren, door een treffer vlak voor tijd.

"Dat is zuur, want een gelijkspel was terecht geweest. Die tegengoal mag niet gebeuren. In zo'n fase moeten we gewoon dat gelijkspel over de streep trekken", is de coach van mening. Toch tilt ze niet heel zwaar aan de nederlaag.

"Het is een ongelukkig resultaat, maar we zijn hier om te bouwen aan het teamproces en onze speelwijze", aldus Kwakkenbos. "En om fit te worden en te zorgen dat de conditionele tank groter wordt met het oog op het WK. Het is nu eenmaal een lastige periode, tussen twee seizoenen in."

Ze besluit: "Speelsters missen wedstrijdritme en trainingsfitheid. Zodra ze het beter kunnen volhouden in deze extreme omstandigheden, kunnen ze ook beter handelen aan de bal."

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand