Kwakkenbos na misgrijpen EK-ticket: "Hebben we geen woorden voor"

Roos Kwakkenbos
Roos Kwakkenbos Foto: © Orange Pictures

Oranje O19 is er dinsdagavond niet in geslaagd om een ticket voor het EK te pakken. De jonge Leeuwinnen moesten winnen van Spanje, maar speelden met 2-2 gelijk. Dat was niet voldoende, gezien het Spaanse doelsaldo.

"Hier hebben we geen woorden voor", sprak coach Roos Kwakkenbos na afloop tegenover OnsOranje. "We waren er zo dichtbij. Het enige wat ik tegen de meiden heb kunnen zeggen is hoe trots we op ze zijn. Ze hadden het echt verdiend, want in de tweede helft waren wij de baas op het veld."

"Met strijdlust, power en gewoon goed voetbal. Alleen hebben we daar achteraf helemaal niets aan. Dat is het harde van topsport", vervolgt Kwakkenbos. Oranje O19 keek lang tegen een achterstand aan, maar kwam in de 70e minuut op gelijke hoogte via Ziva Henry. Een kwartier later profiteerde Oranje O19 van een eigen doelpunt van de Spaanse keepster Jana Gallego.

Twee minuten later maakte Spanje echter weer gelijk, waardoor de jonge Leeuwinnen naast het EK-ticket grepen. "Zo ontzettend zuur. We hadden Spanje helemaal klem in die tweede helft. Volledige controle en geen echte kansen weggegeven."

"Achterin stond het goed, onze middenvelders legden kilometers af en ook de spitsen maakten in het hoog druk zetten vele meters. We voelden echt dat de winst te halen was. Vergeet niet dat Spanje hier met een absolute topploeg speelde, op volle oorlogssterkte", aldus Kwakkenbos. Voor Oranje O19 zit het seizoen er nu op.

"Bijzonder jammer, want gezien de wijze waarop onze ploeg zich in dit kwalificatietoernooi heeft gemanifesteerd, hadden we ook op het EK van iedereen kunnen winnen", besluit de coach.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand