Kwakkenbos na gelijkspel tegen Amerika: "Eigenlijk heer en meester"

Een vlag met het logo van de KNVB
Een vlag met het logo van de KNVB Foto: © Orange Pictures

Oranje O20 heeft het toernooi om de Sud Ladies Cup afgesloten met een gelijkspel tegen toernooiwinnaar Amerika. In het Franse Aubagne werd het 2-2.

"We hebben vandaag (dinsdag, red.) een hele goede pot op de mat gelegd", analyseerde coach Roos Kwakkenbos op de website van OnsOranje. "We hebben het beste tot het laatst bewaard. Alleen de eerste tien minuten hadden we het lastig. Daarin scoren zij ook."

"Een beetje knullige goal na een corner die niet goed wordt weggewerkt", zag de coach. Daarna herstelde haar ploeg zich: "We zijn eigenlijk heer en meester. Amerika had geen idee hoe ze ons onder druk moesten krijgen."

Ze vervolgt: "We speelden ze van het kastje naar de muur. Steeds vonden we een vrije speelster. Soms tussen de linies, dan weer diep. Maar ook in de omschakeling", aldus Kwakkenbos, die vervolgens zag hoe haar ploeg twee keer scoorde.

In de tweede helft viel de 2-2, waarna Oranje nog kansen kreeg op de winnende goal. Die viel echter niet meer. In de daaropvolgende penaltyserie trok Amerika aan het langste eind. Kwakkenbos kijkt uiteindelijk met een goed gevoel terug op de wedstrijd en de Sud Ladies Cup.

"We kwamen hier om aan het team te werken en conditie op te bouwen. Als je dan ziet wat ze in de laatste wedstrijd tegen het beste land op de mat leggen. Dat geeft een heel goed gevoel. Bij iedereen. We zijn klaar om zo richting Costa Rica te gaan", besluit ze.

Nederland vertrekt op 1 augustus naar Costa Rica. Op 11 augustus staat het eerste WK-duel met Japan op het programma.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand