Kwakkenbos met Oranje Onder 19 naar EK: "Het dak ging eraf"

Roos Kwakkenbos
Roos Kwakkenbos Foto: © Pro Shots

Oranje onder 19 kan zich gaan opmaken voor het EK in Litouwen. Nederland was afgelopen zaterdag met 3-0 een maatje te groot voor Polen. Na afloop reageerde Roos Kwakkenbos op de site van OnsOranje.

Hoe het na afloop in de kleedkamer was? "Het dak ging eraf. Eén groot feest met geweldige watergevechten in de kleedkamer", beschreef coach Roos Kwakkenbos. "Het is super mooi dat we het EK-ticket nu al binnen hebben. Daar mogen we heel trots op zijn."

In de eerste helft speelde Oranje fris voetbal en stond het bij rust al op een 2-0 voorsprong. "Twee geweldige goals", vond Kwakkenbos. "Bij de 1-0 doet Bo dat zelf hartstikke goed en de tweede was mooi uitgespeeld."

Na de rust bleef Oranje geconcentreerd en wist het zelfs nog de 3-0 te maken. "In de rust hebben we erop gehamerd dat de restverdediging het allerbelangrijkste was. Het resultaat was heilig."

Het zorgde voor trots bij Kwakkenbos. "Elke keer slagen we erin een hoog niveau aan te tikken, vooral door veel intensiteit en energie in de wedstrijd te leggen. Vandaag opnieuw. Drie keer scoren, dominant voetballen en Polen bij vlagen van het kastje naar de muur sturen. In opnieuw moeilijke condities, want het was erg warm hier. Geen zuchtje wind te bespeuren. Plus een enorm slecht veld. En dan ook - in deze omstandigheden - al op zaterdag het EK-ticket binnenslepen; daar mogen we echt enorm trots op zijn", zo besluit ze.

Lees meer:
0 reacties