Kwakkenbos: "Eenmaal in de bus werden de meiden steeds stiller"

Roos Kwakkenbos
Roos Kwakkenbos Foto: © Orange Pictures

De nieuwe lichting van Oranje O16 heeft deze week indruk gemaakt. De jonge Leeuwinnen wonnen met maar liefst 7-0 van de leeftijdsgenoten van België.

KNVB-coach Roos Kwakkenbos merkte dat de spanning er aardig opzat bij de speelsters van Oranje O16. "Voor alle speelsters was het hun debuut. Dat was vooraf wel te merken. In het hotel waren ze nog wel eens onrustig, maar eenmaal in de bus werden de meiden steeds stiller", merkte de coach.

Ze vervolgt: "Bijna iedereen was zenuwachtig. Daaraan kon je merken dat er toch wel een belangrijke wedstrijd op het programma stond. We hebben uitgesproken dat dat gevoel er mocht zijn, maar dat we het moesten proberen om te zetten in kracht en power", zegt Kwakkenbos op de website van OnsOranje.

Dat lukte, door België met maar liefst 7-0 aan de kant te zetten. In de eerste helft scoorde Oranje al vijf keer. "Als je ziet hoeveel kansen we in die eerste helft hebben gehad, dan hadden we zelfs nog meer kunnen scoren", is de mening van Kwakkenbos.

In de tweede helft had de ploeg het wat lastiger, maar uiteindelijk werd toch nog twee keer het doel gevonden. Kwakkenbos was na afloop trots: "Als je het over intensiteit en bereidheid hebt… Alle meiden hebben zoveel energie getoond. Ook de invallers. Ze gingen er vol voor, toonden lef en maakten acties."

"Maar ze durfden ook fouten te maken. Daardoor ging er soms wat mis, vooral in onze aannames en de oriëntatie op het veld kunnen we nog beter. Maar al met al denk ik dat we deze drie dagen een hele mooie aftrap hebben gemaakt met deze nieuwe lichting", aldus de coach.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
8/12
ADO Den Haag V
19:30
Feyenoord V
vr
9/12
PEC Zwolle V
18:00
VV Alkmaar W
vr
9/12
SC Heerenveen V
18:00
Excelsior Rotterdam W
vr
9/12
Telstar W
18:00
PSV V
zo
11/12
FC Twente V
16:45
Fortuna Sittard W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 9 39 27
2 Ajax V 9 29 24
3 Fortuna Sittard W 9 16 19
4 ADO Den Haag V 9 12 16
5 PSV V 9 6 16
6 Feyenoord V 9 -2 13
7 PEC Zwolle V 8 -14 8
Bekijk de hele stand