Kwakkenbos reëel over Oranje O19: "Dan ga je het EK niet halen"

Roos Kwakkenbos
Roos Kwakkenbos Foto: © Orange Pictures

Oranje O19 mag zich op gaan maken voor het beslissende kwalificatietoernooi voor het EK. De ploeg van coach Roos Kwakkenbos won dinsdagavond met 3-0 van Schotland.

Daarmee herstelde Oranje zich van de 1-0 nederlaag tegen Oostenrijk. "We hebben wel even om de tafel gezeten", erkent Kwakkenbos op de website van OnsOranje. "Hoe gaan we ervoor zorgen dat we niet nogmaals zo voor de dag komen? Want speel je zo'n wedstrijd in april, dan ga je het EK niet halen."

Ze vervolgt: "Natuurlijk deden de meiden dat niet expres, maar het gevolg was wel dat het team uit elkaar viel. We moeten altijd bereid zijn om er alles aan te doen en het snot voor de ogen te lopen. Gelukkig hebben we dat vandaag (dinsdag, red.) tegen Schotland weer gedaan."

"We moeten altijd bereid zijn het snot voor de ogen te lopen"

Uiteindelijk was Kwakkenbos tevreden met de 3-0 zege. "We hebben als team gespeeld, met veel duelkracht en omschakelmomenten in hoog tempo. We hebben onszelf alleen net te weinig beloond in de eindfase, want het had net zo goed 7-0 kunnen zijn."

Daar moeten de jonge Leeuwinnen volgens de coach dan ook aan werken: "Daar zullen we nog aan moeten werken. We creëren genoeg, maar het schort nog aan de afronding en de bezetting voor het doel", aldus Kwakkenbos, die tevreden terugkijkt op het toernooi.

"Tegen Oekraïne startten we goed, met sterk veldspel. En ook vandaag tegen Schotland stonden we er. Alleen tegen Oostenrijk zat alles tegen en waren we zelf niet goed. Laat dat een heel groot leermoment zijn. Want zo'n tegenvaller kunnen we ons straks echt niet veroorloven als er om de EK-tickets wordt gespeeld", besluit de coach van Oranje O19.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand