Welkom op onze nieuwe website!

Kritiek op zwak Ajax: ''Ze hebben het over zichzelf afgeroepen''

Danny schenkel ajax 609f94ea9e6a6
Danny schenkel ajax 609f94ea9e6a6 Foto: © Pro Shots

Ajax werd afgelopen weekend uitgeschakeld in de strijd om de landstitel. De Amsterdammers verloren met 1-0 van FC Twente.

"Als je geen kans weet te creëeren in twee kampioenswedstrijden, dan heb je het over jezelf afgeroepen. Dat kun je wel stellen", zegt Sanne van Dongen in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen: De Talkshow. Ze heeft het vaak gehad over flow, zo geeft ze aan.

Zelf speelde Van Dongen in de Eredivisie van het basketbal. "In de play-offs speel je zeven keer tegen elkaar en wie het eerst vier keer heeft gewonnen, wordt kampioen. Ik heb toen drie wedstrijden gewonnen, we moesten er nog eentje winnen. En toen gleed het zo wedstrijd voor wedstrijd uit onze handen. Dat gevoel heb ik bij Ajax", vertelt ze.

"Ze konden kampioen worden. Met kerst dacht iedereen dat ze kampioen zouden worden. Dan komt die bibber in de benen. Ze kunnen ineens niet meer voetballen. Ze hebben het grootste budget, Sherida Spitse benoemt nog 'we hebben de beste ploeg'. Maar als je die bibbers in de benen krijgt, dan ben je eigenlijk afgeschreven", aldus Van Dongen, die zag hoe Ajax nauwelijks iets wist te creëeren.

Oud-international Dyanne Bito vond dat bijzonder: "Ik denk dat Ajax over de gehele wedstrijd twintig voorzetten heeft gegeven en er staat dan gewoon niemand op de juiste plek. Dat vind ik echt bijzonder. Dat geen een keer iemand op de juiste plek staat om die bal erin te koppen of te schieten. Blijkbaar missen ze Marjolijn van den Bighelaar wel voorin."

De geblesseerde aanvalster is volgens Van Dongen niet de sleutel. "Marjolijn van den Bighelaar kan wel scoren. Maar de sleutel ligt überhaupt bij alles bij Ajax. Het is niet dat ze haar per se misten, maar ze misten alle individuele kwaliteiten. Het kwam er allemaal niet uit", is zij van mening.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 29 okt. 2021, 19:30
Eredivisie Women
FC Twente W -
-
SC Heerenveen W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Eredivisie Women
PSV W -
-
VV Alkmaar W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Eredivisie Women
PEC Zwolle W -
-
Ajax W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Eredivisie Women
Excelsior Rotterdam W -
-
Feyenoord W -
vr 5 nov. 2021, 19:30
Eredivisie Women
SC Heerenveen W -
-
ADO Den Haag W -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PEC Zwolle W 7 5 13
2 Feyenoord W 6 4 11
3 FC Twente W 6 11 10
4 Ajax W 6 8 10
5 PSV W 6 5 10
Bekijk de hele stand