Kritiek op plan gelijke salarissen: "Je hebt domheid en de PvdA"

Liz Rijsbergen op de training van FC Twente
Liz Rijsbergen op de training van FC Twente Foto: © Orange Pictures

De plaatselijke PvdA maakt zich belachelijk als het om FC Twente gaat. Dat stelt Leon ten Voorde. De dingen die de partij eist van de voetbalclub zijn volgens hem totaal buitensporig.

FC Twente mag haar leningen aan de gemeente op een andere manier terug gaan betalen, maar de PvdA zette daar nog wel een kanttekening bij: een vrouw of persoon van kleur in het management van FC Twente. Ook moet er loonsgelijkheid komen. "De spits van de vrouwen - Liz Rijsbergen - dient dus in de ideale wereld van de socialisten hetzelfde te gaan verdienen als Ricky van Wolfswinkel. Of de penningmeester van de club even het spelersbudget van tien miljoen wil uitsmeren over de mannen en de vrouwen. Of twee keer tien miljoen, mag ook. Je hebt naïviteit, je hebt domheid, onwetendheid en je hebt de PvdA Enschede, die alles onder één dak heeft", opent Ten Voorde bij TC Tubantia.

"Misschien dat Frans (Timmermans red.) even kan uitleggen hoe het zit met het verdienmodel in het betaalde voetbal", vervolgt Ten Voorde. "De mannen van FC Twente trekken duizenden fans, halen de miljoenen binnen en de vrouwen liften noodgedwongen mee op dat succes. Er wordt vaak beweerd dat je de humor niet moeten zoeken in de linkse hoek, maar tegen deze PvdA-grap kunnen de FC Twente-fans Thijs Kemperink en André Manuel niet op."

"Zouden ze op de linkerflank - in het voetbal paraderen daar vaak leuke, creatieve geesten - weten dat FC Twente in Nederland een voortrekkersrol vervult in het vrouwenvoetbal? En dat FC Twente de laatste jaren vier vrouwen in de Raad van Commissarissen heeft gehad? Dat niemand binnen de club daar nog actieve herinneringen aan heeft, is weer een ander verhaal, maar ze waren er wel", weet Ten Voorde te duiden.

"Mag een voetbalclub misschien zelf bepalen wie ze de beste vinden? Het duurt niet lang meer of de PvdA wil dat Joseph Oosting in elke linie een derdelander opstelt", is de journalist kritisch. "En dan hebben we nog dat bühneverhaal over diversiteit. Er is geen plek in de maatschappij waar afkomst, kleur, opleiding en geloof zo vloeiend samensmelten als op de belangrijkste plek in het voetbal, de kleedkamer. Een genderneutraal toilet bij de profs is misschien nog een dingetje, maar je kunt niet alles in één keer veranderen."

Lees meer:
0 reacties