Kritiek op Parsons: "Niet anders te definiëren als puur amateurisme"

Mark Parsons
Mark Parsons Foto: © Orange Pictures

De OranjeLeeuwinnen moesten het deze week lang zonder bondscoach Mark Parsons doen. De coach ontbrak tijdens de trainingen, omdat hij zijn vlucht vanuit Amerika had gemist.

Vervolgens waren er problemen met zijn reisdocumenten, die zoekgeraakt waren. Daardoor sloot Parsons pas donderdag, één dag voor de wedstrijd tegen Cyprus, aan bij Oranje. Volgens journalist Nik Kok gaat het nu echter totaal niet meer over de wedstrijd.

"Het gaat over het gebrek aan professionaliteit die de fraaie reputatie van een van de succesvolste Nederlandse sportteams van de laatste jaren in een keer teniet heeft gedaan", schrijft Kok in het Algemeen Dagblad. Hij trekt de vergelijking met Louis van Gaal, de bondscoach van het Nederlands mannenelftal.

"De gedachte dat bondscoach Louis van Gaal een vlucht zou missen vanuit zijn huis in Portugal en op die manier te laat komt voor een kwalificatieduel tegen Gibraltar, werkt hoogstens op de lachspieren. Omdat het simpelweg niet zal voorkomen", aldus Kok, die weet hoe de OranjeLeeuwinnen de afgelopen jaren hebben geknokt voor hun succes.

"De gang van zaken rond Parsons is niet anders te definiëren als puur amateurisme"

"In het licht van die ontwikkeling is de gang van zaken rond Parsons niet anders te definiëren als puur amateurisme", is de mening van de journalist. Het probleem zit hem volgens Kok in de dubbelfunctie van Parsons, die naast zijn functie als bondscoach ook nog coach is van het Amerikaanse Portland Thorns.

Kok vervolgt: "Inmiddels kun je gewoon stellen dat de keuze voor de Engelsman er een geweest is uit pure nood. De zoektocht was lang en veel kandidaten wilden liever niet. Daarom is maar voor een trainer gekozen die aan de andere kant van de wereld ook nog een drukke baan heeft."

Volgens hem had de KNVB er beter aan gedaan om een bondscoach aan te stellen die 'vanaf dag 1 volledig is toegewijd om het fantastische werk van bondscoach Sarina Wiegman voort te zetten'. "Het vrouwenvoetbal heeft de afgelopen jaren reusachtige stappen gemaakt op het gebied van professionaliteit maar een bondscoach aanstellen die niet op tijd kan komen voor kwalificatiewedstrijden is al te veel gevraagd", aldus Kok

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 3 dec. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
Excelsior Rotterdam W -
-
SC Heerenveen V -
zo 5 dec. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PSV V -
-
Feyenoord V -
zo 5 dec. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
FC Twente V -
-
ADO Den Haag V -
zo 5 dec. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PEC Zwolle V -
-
VV Alkmaar W -
vr 10 dec. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
Feyenoord V -
-
PEC Zwolle V -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 10 24 20
2 Ajax V 10 15 19
3 Feyenoord V 10 6 19
4 PEC Zwolle V 10 2 14
5 PSV V 9 2 14
Bekijk de hele stand