Kritiek op Leeuwinnen: "Ze zijn helemaal hoteldebotel over het WK"

De training van de OranjeLeeuwinnen
De training van de OranjeLeeuwinnen Foto: © Orange Pictures

De OranjeLeeuwinnen spelen deze maand tóch tegen Wit-Rusland. De KNVB besloot een boycot te starten tegen Rusland en Wit-Rusland bij de start van de oorlog tussen Oekraïne en Rusland.

Daardoor zouden de Leeuwinnen de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Wit-Rusland niet spelen. Eind mei besloot de KNVB de boycot toch te stoppen. "Aangezien de andere landen wel gewoon hun geplande interlands tegen Belarus blijven spelen, heeft een langdurige boycot door Nederland geen effect", liet de KNVB weten.

Bij dat besluit heeft Johan Derksen zijn bedenkingen. "Ik wás trots op de KNVB", zegt 'De Snor' in Vandaag Inside. "Nu is de boycot weer teruggetrokken. Andere landen doen dat ook, maar dat vind ik nog geen garantie om het te doen."

Derksen valt niet alleen over de houding van de Nederlandse voetbalbond. "Wat mij zo teleurstelt is dat niet één van de meisjes heeft gezegd: 'Ik heb daar moeite mee, of principieel weiger ik tegen Rusland en Wit-Rusland te voetballen'."

"Nee hoor, ze zijn helemaal hoteldebotel over het WK. En het meest irritante vind ik nog, ze gaan nu spelen, maar zonder publiek en zonder volkslied. Want dat is namelijk 'een statement'. Nee, als je kloten hebt - ja, die hebben ze niet - dan zeg je: 'Daar doe ik niet aan mee'. Het zijn karakterloze slaafjes van het damesvoetbal", aldus Derksen.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand