Kreugel vervroegd aan de bak bij Excelsior: "Verwacht sowieso strijd"

Mathijs Kreugel staat woensdagavond voor het eerst langs de lijn bij Excelsior. De opvolger van Richard Mank neemt het dan met de Rotterdamse ploeg op tegen ADO Den Haag.

Kreugel werd eerder al gepresenteerd als opvolger van Mank voor komend seizoen. Toen laatstgenoemde in samenspraak met de club besloot om nu al een punt achter zijn tijd in Kralingen te zetten, werd Kreugel direct doorgeschoven. Hij is al zeven jaar actief bij Excelsior. "Het bevalt, dat is duidelijk. Excelsior is een club die goed bij me past. Dat heeft met cultuur te maken, met ontwikkeling. Dat is de reden dat ik hier al zeven jaar met plezier rondloop. Hopelijk nog een tijdje", zegt de coach voor de camera's van het clubkanaal.

Nu maakt hij dus de overstap naar het vrouwenvoetbal: "Ik was aan het nadenken over volgend jaar, in gesprek met een aantal mensen. Er waren meerdere opties en dit was één van de dingen die daartussen zat. Daar werd ik meteen enthousiast van. Het is een team waar veel energie in zit, veel potentie in zit en waar ik mee aan de slag kan."

Of Kreugel het raar vindt dat hij twee wedstrijden voor het einde van het seizoen aan de slag gaat bij de ploeg? "Het is een soort van vreemd. Het is iets wat normaal niet zomaar gebeurt. Het gebeurt, dan ga je en als je eenmaal gaat, is het zoals het is. Dan maak je er het beste van. Normaal gesproken heb je veel meer voorbereidingstijd, ben je veel meer met elkaar bezig voordat je zo'n wedstrijd gaat coachen. Nu is het zeven dagen."

ADO Den Haag is woensdagavond de tegenstander van Excelsior. "Ik verwacht sowieso strijd en dan kijken we wat we eruit kunnen slepen. Ik verwacht een ploeg die gemotiveerd is, die er het beste van wil maken en daar ook alles voor gaat geven. Dat is ook wel wat ik echt verwacht op basis van wat ik heb gezien op de trainingen, hoor en ervaar."

Lees meer:
0 reacties