Kreugel nieuwe coach Excelsior: "Maakt het voor mij de place to be"

Het logo van Excelsior op een cornervlag
Het logo van Excelsior op een cornervlag Foto: © Pro Shots

Excelsior heeft Mathijs Kreugel aangesteld als opvolger van Richard Mank. De 50-jarige trainer is nu nog actief in de jeugdopleiding van de Rotterdamse club, als hoofdtrainer bij de Onder 15 en assistent bij de Onder 21.

Kreugel zit goed op zijn plek bij Excelsior, zo vertelt hij op de officiële kanalen. "Excelsior is een hele mooie club, een club die echt bij me past. Dat heeft met de cultuur te maken. Hoe we met elkaar samenwerken, wat we belangrijk vinden en hoe we met elkaar omgaan. Dat spreekt mij aan. Als je naar de kernwaarden kijkt, sluit dat perfect aan op mijzelf als persoon. Ik denk dat dit de reden is dat ik hier zo op mijn plek zit."

De coach is vrij onbekend in de wereld van het vrouwenvoetbal en kijkt uit naar zijn nieuwe uitdaging: "Het is weer een nieuw team, met nieuwe mensen. Dat geeft ook weer energie om daar mee aan de slag te gaan. De komende tijd zal ik gebruiken om de meiden beter te leren kennen. Op persoonlijk gebied, maar ook een slagje dieper. Wat zijn de sterke kwaliteiten van iedereen en hoe kunnen dit bij elkaar brengen zodat we als team optimaal gaan presteren."

"Het vrouwenvoetbal zit momenteel in de lift en is enorm in ontwikkeling. Als je daar onderdeel van mag uitmaken is dat heel erg leuk", gaat Kreugel verder. "Zeker als je daar primair je voldoening uit haalt. Bij mij draait alles om die ontwikkeling. Dat geldt voor mezelf, voor mijn team en ook voor de club."

Hij besluit: "Daarnaast zie je dat het vrouwenvoetbal steeds professioneler wordt. Excelsior heeft de potentie van het vrouwenvoetbal vroegtijdig gezien en meteen ook weten te omarmen. Dat alles maakt Excelsior voor mij de place to be."

Lees meer:
0 reacties