Koster wijst op uitdaging: "Europese duels belasten ons schema"

Daphne Koster
Daphne Koster Foto: © Pro Shots

Ajax heeft dinsdagavond nog volop kans om door te gaan in de zware UEFA Women's Champions League-groep, die ook wel de poule des doods werd genoemd. Zowel de eerste als de laatste plek is nog mogelijk voor de Amsterdammers. Manager vrouwenvoetbal Daphne Koster benadrukt de druk die op de wedstrijden rust.

"De Europese wedstrijden zijn een enorme verzwaring van ons ritme", benadrukt Koster, die in gesprek met het Parool ook de uitdagingen van het spelen in de Champions League bespreekt. "Woensdag speelden we in Parijs, zaterdag tegen Fortuna, dinsdag wacht Roma."

"Je kunt niet lichtvaardig doen over Fortuna en allerlei speelsters rust geven. Fortuna staat vlak achter ons. Eigenlijk moet je landskampioen worden om je kansen te vergroten op deelname aan de groepsfase van de Champions League volgend seizoen, terwijl we nu al vijf wedstrijden meer in de benen hebben dan Twente. Het is moeilijk zo’n ritme jaar in, jaar uit vol te houden."

Ajax speelde afgelopen zaterdag gelijk tegen Fortuna (1-1). Bij voorkeur had Ajax dit weekend niet gespeeld, maar een verzoek hiertoe werd afgewezen door de KNVB vanwege een te late indiening. "We kwamen er inderdaad laat mee. Maar het is ook in het belang van de andere clubs dat wij Europees presteren. Het straalt af op de hele Eredivisie", aldus Koster.

Lees meer:
0 reacties