Koster wijst naar Ajax-ontwikkeling: "Heb het beste voor met de club"

Daphne Koster
Daphne Koster Foto: © Pro Shots

In de zomer van 2019 werd Ajax de eerste club met een cao. Daphne Koster, manager vrouwenvoetbal in Amsterdam, speelde hierin een belangrijke rol. Ze vertelt erover in ProProf Magazine.

"Ik heb het beste voor met de club. Als ik denk dat we op bepaalde gebieden kunnen verbeteren, dan ga ik langs bij de afdeling of de mensen die daarmee van doen hebben. Als je een speler een onkostenvergoeding geeft, dan biedt dat geen perspectief", meent de voormalig voetbalster. "Als club doen we dan niet het beste dat we kunnen doen om het maximale te bereiken."

Koster gaat verder: "Een speler kan zich niet op de sport focussen en het doet ook iets met je reputatie. Ik wilde onderzoeken hoe wij bij Ajax de positie van speelsters konden verbeteren. Dus ging ik langs bij de afdeling juridische zaken om vragen te stellen en duidelijk te maken wat ik wilde. Daarna heb ik contact gezocht met ProProf. Samen hebben we de meiden meegenomen in het belang van een cao. We hebben uitgelegd dat ze rechten kregen, maar ook plichten", geeft ze aan.

Later kregen ook PSV, FC Twente en Feyenoord een eigen cao. Of de inspanningen van Koster een positieve invloed hebben gehad op het Nederlandse vrouwenvoetbal? "Als je het over dit onderwerp hebt, ja. Vandaag de dag schreeuwt heel de Eredivisie vrouwen om een cao. Maar ook op andere gebieden toont Ajax leiderschap. Het feit dat we in de Champions League spelen bijvoorbeeld."

"Ik ben een van de mensen die zich daarvoor inzet. Ondertussen zijn we met een heleboel. Het werkt als een olievlek. En ja, we zijn er nog lang niet, maar ik denk dat je er nooit bent. Je hebt altijd een doel waarnaar je streeft. Bij ons is dat de Europese top halen", aldus Koster.

Lees meer:
0 reacties