Koster wijst: "Investeren al langer in speelsters van eigen bodem"

Daphne Koster
Daphne Koster Foto: © Pro Shots

Ajax maakt in de groepsfase van de UEFA Women's Champions League grote indruk. Er werd gewonnen van Paris Saint-Germain en een punt gepakt op bezoek bij Bayern München. De goede resultaten doen ook Daphne Koster, manager vrouwenvoetbal, goed.

Koster is vooral trots dat Ajax, waar de focus inmiddels is komen te liggen op het opleiden van speelsters, 'met redelijk resultaat' speelt tegen grote clubs, die speelsters uit het buitenland halen. "Een aantal jaren geleden had ik al het vermoeden dat dit mogelijk was. Maar dat moet dan wel bevestigd worden. Heel fijn dat dat nu gebeurt", zegt de oud-international tegenover het NRC.

De prestaties van de Amsterdamse ploeg hebben Koster niet verrast, zo is ze eerlijk. "Ik wil niet zeggen dat we al bij de Europese top zitten, dat mensen mogen verwachten dat we wel even winnen. Maar we investeren al veel langer in speelsters van eigen bodem. Want nogmaals: dat is wel een verschil met onze tegenstanders. Hun teams zijn een bonte verzameling internationals, wij leiden speelsters zelf op. Al onze vrouwen zijn Nederlands, behalve Lily Yohannes, die in de Verenigde Staten geboren is maar al langer in Nederland woont en voetbal", benadrukt Koster.

Of het succes niet eenmalig was, zal woensdagavond moeten blijken tegen Bayern München. "Maar ik zie wel dat we in het toernooi groeien. Tegen Roma was de ploeg van slag na een snel tegendoelpunt. Bayern kwam ook op voorsprong, maar toen gingen ze veel beter met die tegenslag om. Dat vind ik enorme winst", geeft de manager vrouwenvoetbal aan.

Hebben de tegenstanders Ajax onderschat? "Dat denk ik wel, ja", zegt Koster met een lach. "Ik zat vorige week achter Alexander Straus, de trainer van Bayern. Het viel me op dat hij erg onrustig op zijn stoel zat en teleurgesteld reageerde op het spel van zijn ploeg. Op een gegeven moment liep Bayern zelfs achter ons aan, omdat wij de bal vasthielden. Daar kan ik echt van genieten."

Lees meer:
0 reacties