Koster verklaart succes: "Niet zomaar uit de lucht komen vallen"

Daphne Koster
Daphne Koster Foto: © Pro Shots

Daphne Koster, manager vrouwenvoetbal bij Ajax, heeft bij Humberto aangegeven dat de groeiende populariteit van het vrouwenvoetbal niet zomaar uit de lucht is komen vallen. Ajax plaatste zich deze week tegen AS Roma (2-1) voor de volgende ronde van de UEFA Women's Champions League.

Het Europese succes is voor Koster de bevestiging dat ze goed bezig zijn: “De vraag is dan altijd wanneer gaat het gebeuren. Voor nu is het de vraag hoe we de Arena gaan volspelen en hoe je dat waar kunt maken. Dat heb ik intern ook uitgesproken. Er zijn mensen met mij daarin meegegaan.”

Ook heeft Koster wel een idee hoe je dat moet bewerkstelligen: “Sportief moet je goede wedstrijden gaan spelen en daar de voorwaarden voor gaan creëren, maar dat betekent ook weten wie je fans zijn. En je moet kijken wat er gebeurt in de maatschappij en dat moet je afpellen. Stapje voor stapje heb ik mensen meegenomen in dat proces.”

Wanneer Humberto aangeeft dat de stadions vol zitten bij de OranjeLeeuwinnen en El Clásico, geeft Koster aan dat het niet onmogelijk is om de stadions vol te krijgen: “Als je weet hoe je club eruitziet of je weet hoe Nederland werkt op sportief en maatschappelijk gebied. FC Barcelona loopt al jaren op ons voor; dat komt niet zomaar uit de lucht vallen. Daar is wat voor gedaan. Er waren wat mensen die daar een gedachte bij hadden en zij lopen voor op ons.”

Lees meer:
0 reacties