Koster wijst naar Eredivisionist: "Vinden het eng om uit te dragen"

Daphne Koster
Daphne Koster Foto: © Orange Pictures

Daphne Koster vindt het opvallend dat SC Heerenveen te weinig uitdraagt namens hun vrouwentak. Ze ziet dat de Friezen maar weinig aandacht besteden aan de grote voetbalsters die bij de club zijn begonnen, vertelt ze in gesprek met het NRC.

Koster gelooft in een club waar zowel mannen, vrouwen, jongens als meiden rondlopen. Ze vindt het dan ook goed als een club er goed aan doet om dat uit te dragen. “Ik ken ook clubs waar ze niet uitdragen dat ze trots zijn op hun vrouwen. Laatst was ik bij Heerenveen, de club waar Vivianne Miedema, Lieke Martens en Sherida Spitse zijn begonnen. Waarom hangen daar geen foto’s van deze vrouwen?”

Er zijn volgens Daphne een aantal redenen die dat zouden kunnen verklaren. “Óf ze beseffen dat niet, óf ze vinden het eng om zoiets uit te dragen. Want daarmee zeg je ook: we willen niet alleen ons mannenelftal op een bepaald niveau krijgen, maar ook ons vrouwenelftal. Dat vergt geld en andere keuzes. En dus ook lef. Maar als je naar de maatschappij kijkt, hoe die zich ontwikkelt, de kansen die vrouwen krijgen, hun beslissingsbevoegdheid, dan kun je daar als club maar beter naar gaan handelen. Uiteindelijk zorgt dat voor je bestaansrecht in de voetballerij”, besluit ze.

Lees meer:
0 reacties