Koster licht vertrek Bakker toe: "Beslissing is daarop gebaseerd"

Daphne Koster
Daphne Koster Foto: © Pro Shots

In januari werd bekend dat Ajax het contract van coach Suzanne Bakker niet gaat verlengen. Daphne Koster, manager vrouwenvoetbal bij de Amsterdamse club, gaf nooit een echte verklaring voor Bakkers vertrek, maar lijkt nu iets meer inzicht te willen geven.

"Toen Bakker begon, was de staf klein. Als je ziet wat er nu allemaal om haar heen beweegt, dan is dat een stuk meer geworden", zegt Koster in gesprek met de NOS. "Dan denk je: is Suzanne met de ambitie die zij heeft nog altijd de juiste persoon? Daarop zeg ik nu 'nee'."

"Het zegt niks over dat Suzanne nu iets heeft laten liggen, want die heeft gewoon maximaal gepresteerd", gaat Koster verder. "Vaak zie je in de voetballerij dat er pas gehandeld wordt op het moment dat iedereen al roept dat de trainer weg moet. Dat is nu niet zo."

"Voor ons was het nu de vraag wat we als organisatie moeten doen om aan te sluiten bij de Europese top", legt Koster uit. "Op basis daarvan maak ik mijn beslissing en zoeken we naar een coach van wie wij denken: die heeft de potentie om ons verder te brengen."

Het blijft nog onduidelijk wie deze rol bij Ajax zal vervullen. Wel heeft de manager vrouwenvoetbal aangegeven in gesprek te zijn met een potentiële nieuwe trainer die van buitenaf komt. "Ik denk dat het belangrijk is dat de nieuwe coach de toewijding heeft en dat hij of zij weet wat er gevraagd wordt in de (vrouwen)voetbalwereld. Dan komen er een aantal namen uit."

Lees meer:
0 reacties