Koster legt Bakker-besluit uit: "In onze ogen de beste keuze"

Daphne Koster
Daphne Koster Foto: © Pro Shots

Ajax maakte woensdag bekend na dit seizoen afscheid te nemen van Suzanne Bakker. De Amsterdammers hebben besloten om het aflopende contract van de coach niet te verlengen. Daphne Koster, manager vrouwenvoetbal, legt bij het clubkanaal uit waarom.

"Vaak wordt de publieke opinie beoordeeld op basis van prestaties. En die prestaties zijn naar behoren, Europees gezien zelfs zeer mooi. Alleen, het is aan mij uiteindelijk om niet continu in het nu te zitten, maar ook juist verder te kijken waar we naar toe willen", begint Koster haar verhaal voor de camera's van Ajax TV.

De voormalig voetbalster gaat verder: "En wat er dan gevraagd wordt van de speelsters, van de staf, van de Ajax-omgeving. Dan kom je uiteindelijk tot een besluit dat dit in mijn of in onze ogen de beste keuze is." Waarom de Amsterdammers nu al de knoop door hebben gehakt? "We hebben te maken met aflopende contracten. Daar moet je sowieso wat mee. De hoofdtrainer is een key-positie."

"Ik wil graag eerlijk zijn en een eerlijk verhaal hebben naar de speelsters, maar ook naar de staf en naar de organisatie. Om duidelijkheid te verschaffen naar alles en iedereen is het van belang dat je daar een keuze in maakt", vindt Koster. "Die pakt nu zo uit. Het is wel heel helder voor alles en iedereen. Het geeft goed aan hoe we er volgend jaar op gaan staan. Ik denk dat duidelijkheid en helderheid uiteindelijk helpt in de komende beslissingen", aldus de manager vrouwenvoetbal.

Lees meer:
0 reacties