Koster krijgt lof: "Geeft aan dat ze een heel groot talent is"

Maud Koster maakte begin dit jaar als 14-jarige haar debuut in het eerste elftal van FC Twente. Normaal gesproken speelt ze haar wedstrijden in de beloftenploeg van de Tukkers.

"Ze is begonnen bij WVV in Hengevelde, toen ze vijf, zes jaar was. Daarna heeft ze heel veel gedaan bij Football Equals Academy, de meidenvoetbalschool heeft ze nog gedaan. Ze heeft altijd gespeeld, ze is van jongs af aan talentvol", vertelt haar vader, Clemens, in de documentaire Twents Talent op weg naar FC Twente Vrouwen.

Koster heeft het goed naar haar zin in Enschede. "Ik speelde een keer mee met O17, ik viel op en toen werd ik gebeld of ik een keer op stage wilde komen. Ik had het niet verwacht. Toen hoorde ik het, ik kon het haast niet geloven", zegt de jongeling. René Roord, technisch manager bij FC Twente, is vol lof over Koster. "Soms dan zie je speelsters voor het eerst en dan hoef je niet zo lang te kijken. Dan denk je: 'hey, dat is bijzonder'."

"Ik denk dat je daar Maud Koster het beste mee omschrijft. Dat was mijn gevoel toen ik haar de eerste keer zag. Dat zegt verder nog niks, maar het geeft wel aan dat het een heel groot talent is, die de klasse heeft om niet veel verkeerd te doen. Ze heeft zelfs al een wedstrijdje bij ons gespeeld. Dat is bijzonder, gezien haar leeftijd. Ze heeft ook al met het eerste meegetraind. Dan houdt ze zich staande", merkt Roord.

Ook trainer Rick Scherp is enthousiast: "Als je ziet hoe ze zich uiteindelijk ook fysiek staande heeft gehouden, dan heeft ze dat heel knap gedaan. Ze kon direct mee richting het fysieke van de jongens. Dan kun je zien dat ze daar aan gewend was. Ze ontwikkelt zich heel goed, op beide posities, middenveld en centrale verdediging. Ze heeft heel veel drive naar voren. Dat zijn mooie kenmerken die ze met zich meebrengt", strooit hij met complimenten.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 20 52 55
2 FC Twente V 20 75 54
3 Fortuna Sittard W 20 22 36
4 PSV V 20 13 35
5 ADO Den Haag V 20 21 32
6 PEC Zwolle V 20 -11 26
7 Feyenoord V 20 -6 24
Bekijk de hele stand