Koster aanwezig bij bezoek Spaans koningspaar aan Cruyff Court

Daphne Koster bij het bezoek aan het Cruyff Court
Daphne Koster bij het bezoek aan het Cruyff Court Foto: © Sebastiaan Nederhoed

Woensdag vierden Nederland en Spanje een belangrijk moment van historische verbondenheid tijdens het staatsbezoek van koning Felipe en koningin Letizia aan Nederland. Bij een bezoek aan Cruyff Court Betondorp stond sport symbool als bindende factor tussen de twee landen, met een bijzondere focus op de nalatenschap van Johan Cruijff. Als Nederlands-Spaanse stichting had de Johan Cruyff Foundation de eer een programmaonderdeel van het staatsbezoek te verzorgen. Namens de Cruijff familie waren Susila en Jordi Cruijff aanwezig, samen met ambassadeurs zoals Frank Rijkaard en Guus Hiddink, om het evenement te begeleiden.

Een sportief hoogtepunt van het Spaanse staatsbezoek was de (sport)middag op het Cruyff Court Betondorp, op een steenworp van het geboortehuis van Johan Cruijff. Deze setting, samen met de aanwezigheid van de koning van Spanje waar Cruijff zijn carrière tot grote hoogten bracht, symboliseerde de diepgewortelde band tussen Nederland en Spanje door middel van sport. Kinderen uit de buurt kwamen samen om deel te nemen aan verschillende sportactiviteiten, waaronder een voetbalwedstrijd waarin kinderen deelnamen voor wie sport niet vanzelfsprekend is.

Bijvoorbeeld voor kinderen met een handicap. Deze wedstrijd, gecoacht door ambassadeurs van de Cruyff Foundation en gespeeld in de aanwezigheid van Koning Felipe en Koning Willem-Alexander, belichaamde Cruijffs overtuiging dat sport verbindt en voor iedereen toegankelijk moet zijn.

Namens de Cruijff familie waren Susila (bestuurslid) en Jordi Cruijff aanwezig om het evenement te begeleiden en de kinderen aan te moedigen, samen met ambassadeurs van de Cruyff Foundation, waaronder Frank Rijkaard, Daphne Koster, Guus Hiddink, Tytjani Beztati en Henk Norel.

Susila kijkt met veel trots terug op deze bijzondere middag: “Vandaag hebben we weer gezien hoe sport niet alleen kinderen maar ook landen verenigt. Mijn vaders nalatenschap reikt verder dan grenzen en de Cruyff Foundation zal zijn Legacy voortzetten om zoveel mogelijk kinderen de ruimte te geven om te sporten en bewegen. Sport maakt mentaal en fysiek gezond, zorgt voor verbinding, vriendjes, zelfvertrouwen en heel veel plezier!”

Lees meer:
0 reacties