Kop: ''Zie mezelf in de toekomst niet overstappen naar mannenselectie''

Lize Kop in actie namens de OranjeLeeuwinnen
Lize Kop in actie namens de OranjeLeeuwinnen Foto: © Orange Pictures

De KNVB zorgt voor een primeur door het vanaf komend seizoen mogelijk te maken voor vrouwen in het amateurvoetbal om mee te doen in de categorie A bij de mannen.

Een goede ontwikkeling, is Lize kop van mening. "Het vrouwenvoetbal heeft zich enorm ontwikkeld. De generatie voor mij kende nog nauwelijks meisjesteams, maar die komen er steeds meer. Technisch worden de jonge meiden ook steeds beter, ze zijn al een stuk beter dan wij waren. Ideaal zou natuurlijk zijn als het op een gegeven moment op zo’n niveau zit, dat er daarin genoeg uitdaging zit voor de toptalenten", zegt de goalie in gesprek met het Noordhollands Dagblad.

Ze weet dat het bij de wat kleinere clubs lastig kan zijn om een gelijkwaardige groep te vormen met de beste speelsters. "Dan is het mooi als ze ook bij de mannen terecht kunnen", vervolgt Kop, die zelf in de jeugd ook tussen de jongens speelde. Ik werd geaccepteerd en dat had ook te maken met dat ik goed presteerde."

"Voor veldspelers is dat misschien wat lastiger dan voor een keeper, ik kwam niet in sprintduels terecht en jongens zijn nu eenmaal fysiek sterker. Wat ik leuk vond was de andere cultuur: jongens zeggen veel meer waar het op staat. Om die reden zou ik het veel meiden ook aanraden", aldus Kop.

Zelf overweegt ze het niet om over te stappen naar een mannenteam in het amateurvoetbal. "Ik zie mezelf in de toekomst niet overstappen naar een mannenselectie bij een amateurclub. Dat is voor mij ook niet relevant, gezien het niveau waarop ik bij Ajax en met het Nederlands team speel."

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
9/12
PSV V
14:00
Ajax V
za
9/12
Feyenoord V
16:30
ADO Den Haag V
zo
10/12
Excelsior Rotterdam W
12:15
SC Heerenveen V
zo
10/12
Utrecht W
12:15
Fortuna Sittard W
zo
10/12
Telstar W
12:15
PEC Zwolle V
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 8 20 24
2 Fortuna Sittard W 9 14 19
3 Ajax V 8 12 19
4 PSV V 10 13 17
5 Utrecht W 10 -4 17
6 PEC Zwolle V 9 3 16
7 ADO Den Haag V 9 4 12
Bekijk de hele stand