Kop blinkt uit: "Zijn de wedstrijden waar je het echt voor doet"

Lize Kop in actie namens Ajax
Lize Kop in actie namens Ajax Foto: © Pro Shots

Lize Kop blonk zaterdag uit namens Ajax. De keepster hield de nul tegen rivaal FC Twente en hielp haar ploeg zo aan de drie punten: 1-0.

"Het zijn mooie wedstrijden. Het zijn de wedstrijden waar je het echt voor doet. Ik ben echt trots op het team dat ze zo gestreden hebben, dat is het belangrijkste", reageert Kop na afloop bij ESPN. "Ik denk dat we goed de controle hadden, zeker in het begin. Later werd het wel moeilijker, omdat Twente echt moest. Wij stonden 1-0 voor, dus wij dachten: 'dat houden we lekker'. Dan merk je wel dat Twente wat meer aan zet."

De doelvrouw gaat verder: "Ik denk dat het moeilijker wordt voor FC Twente als het langer 1-0 blijft. Dan hou je 'm ook vast, dat is fijn. Als Nederlanders willen we graag mooi voetbal zien, zeker ook Ajax. Vandaag zeiden we: 'het hoeft niet mooi, gewoon maar lelijk. Die drie punten zijn het belangrijkste'."

Kop liet zaterdag weer zien wat ze in huis had en lijkt volledig terug op haar oude niveau. "Ik voelde dat al langer. Bij Ajax komt het er niet altijd zo uit, omdat je veel de bal hebt. In dit soort wedstrijden kun je meer in actie komen. Het is wel fijn dat het eruit komt. Ik vind het lekker als we de bal hebben, daar hou ik wel van, maar als je zo een keer in actie mag komen, is dat ook prima."

Ondanks de zege en het pakken van de koppositie, heeft Ajax nog niks: "We hebben nog niks. Ik denk dat iedereen dat wel weet. Ik weet eigenlijk wel zeker dat iedereen dat wel weet. We moeten nu ook genieten. Dit is heel belangrijk. Volgende week moeten we weer volle bak. PEC wordt niet makkelijk. Een week volle focus en dan zien we het wel."

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
9/12
PSV V
14:00
Ajax V
za
9/12
Feyenoord V
16:30
ADO Den Haag V
zo
10/12
Excelsior Rotterdam W
12:15
SC Heerenveen V
zo
10/12
Utrecht W
12:15
Fortuna Sittard W
zo
10/12
Telstar W
12:15
PEC Zwolle V
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 8 20 24
2 Fortuna Sittard W 9 14 19
3 Ajax V 8 12 19
4 PSV V 10 13 17
5 Utrecht W 10 -4 17
6 PEC Zwolle V 9 3 16
7 ADO Den Haag V 9 4 12
Bekijk de hele stand