Koopman geeft inkijkje: "Elke wedstrijd volledig gemotiveerd"

In een nieuwe videoserie van Feyenoord worden speelsters gevolgd in aanloop naar, tijdens en na afloop van een wedstrijd. Sanne Koopman bijt het spits af, rondom de wedstrijd tegen Excelsior.

Zo toont Koopman wat ze ontbijt, hoe ze naar de training gaat, hoe ze traint en hoe ze zich voorbereid op de stadsderby tegen Excelsior. "We willen elke wedstrijd winnen. Elke wedstrijd zijn we volledig gemotiveerd. Het verschil met deze derby is dat je heel veel meiden kent, veel meiden hebben hier gevoetbald. Dat maakt het soms iets specialer. En het feit dat het de derby is, dat maakt het extra speciaal", blikt ze vooruit op de wedstrijd tegen de stadsgenoot.

Feyenoord won uiteindelijk met 2-1. "We scoren niet heel makkelijk dit seizoen, dan is het prettig dat je snel op voorsprong komt, zodat je daarna vanuit die rust en het zelfvertrouwen verder kan gaan", vertelt Koopman. Door goals van Jada Conijnenberg en Romée van de Lavoir werd er met 2-1 gewonnen. Over de tweede Feyenoord-goal was veel te doen, aangezien de bal vlak voor de goal in het gezicht van een Excelsior-speelster kwam.

"Het was een beetje een lullig moment", zegt Koopman daarover. "De bal komt in het gezicht van de verdedigster van Excelsior. Toch denk ik dat je dan zelf maar gewoon door moet gaan. Het is aan de scheids om af te fluiten. Dat hebben wij gedaan, de scheids kiest ervoor om pas na de goal te fluiten. En dus telt 'ie gewoon."

Lees meer:
0 reacties