Konst snapt dat Jonker nog niet gebeld heeft: "Komt door Amerika"

Andries Jonker
Andries Jonker Foto: © Orange Pictures

De voetbalcarrière van Inge Konst heeft door de coronapandemie een andere wending genomen. In gesprek met de Leeuwarder Courant vertelt ze hier meer over.

Door de pandemie moest Konst een pas op de plaats maken en dat kwam achteraf gezien goed uit voor haar. Na drie jaar in Amerika te hebben gevoetbald, kwam ze bij het Portugese Racing Power FC terecht. “Het leven is hier geweldig”, laat ze weten aan de Friese krant. Toch heeft bondscoach Andries Jonker haar nog niet gebeld voor Oranje.

Ook geeft ze aan dat het haar zou verbazen als ze wel in beeld zou zijn. “Dat komt door Amerika. Ik zit er pas drie jaar.” Ze speelde daar weliswaar op hoog niveau voetbal, maar vooral in de anonimiteit. Ze woont nu in Portugal, op 20 minuten van Lissabon.

Ze geeft aan dat het een heerlijke plek is om te vertoeven. Buiten schijnt vooral de zon en het is in het voorjaar al snel zo’n 26 graden. “Het leven is hier geweldig. Lissabon is een prachtige stad, het strand ligt op tien minuten van ons huis, het eten is heerlijk en de cultuur is prachtig”, aldus de geboren Balkster.

Lees meer:
0 reacties