Kogelman blij met PEC Zwolle-verlengingen: "Goede persoonlijkheid"

De speelsters van PEC Zwolle
De speelsters van PEC Zwolle Foto: © BSR Agency

PEC Zwolle gaat langer door met keepersduo Tess van der Flier en Inge Tijink. Beide doelvrouwen hebben hun contract in Zwolle met één jaar verlengd.

De 25-jarige Van der Flier begon dit seizoen als eerste doelvrouw, maar raakte zwaargeblesseerd. Tijink nam vervolgens het stokje over. "Tess heeft vorig jaar al laten zien van grote waarde te zijn onder de lat", zegt Mariska Kogelman, manager van PEC Zwolle, op de clubwebsite. "Naast dat ze een prima keepster is, is ze ook een goede persoonlijkheid voor de groep."

"Voetballen bij PEC Zwolle en werken bij SportServiceZwolle zorgt voor een mooie combinatie, waar iedereen tevreden over is. Voor Tess, die dit seizoen een vervelende blessure opliep, is het nu zaak om weer fit te worden en daar hebben we alle vertrouwen in", geeft Kogelman aan.

De manager is blij dat ook Tijink haar contract heeft verlengd. "Inge heeft vorig seizoen de overstap gemaakt van FC Twente naar ons. In november heeft ze haar debuut gemaakt in de Azerion Vrouwen Eredivisie en heeft ze meermaals haar waarde bewezen. Haar goede trap met zowel rechts als links zorgt voor een verzorgde opbouw van achteruit."

"Daar komt bij dat Inge ook één-op-één heel sterk is. Samen met Tess en Jong PEC Zwolle-keepster Noa Tissingh is Inge onder keeperstrainer Marco Beens iedere dag bezig beter te worden en dat is echt mooi om te zien", is Kogelman tevreden.

Lees meer:
0 reacties