Koga imponeert: "Op basis van haar potentie zou het moeten kunnen"

Toko Koga (Feyenoord) in duel met Elena Dhont (FC Twente)
Toko Koga (Feyenoord) in duel met Elena Dhont (FC Twente) Foto: © Pro Shots

Feyenoord versterkte zich afgelopen winter met Toko Koga. De 18-jarige verdedigster annex middenveldster dwong direct een basisplaats af in Rotterdam en werd verkozen in een lijst van de 25 grootste talenten geboren op of na 1 januari 2005.

Ook Leonne Stentler is onder de indruk van de Japanse 'machine', zoals ze door coach Jessica Torny werd genoemd. "Als je zo jong bent en in een voor jou vreemde wereld, met ook nog eens een taalbarrière, terechtkomt en je dit laat zien, is dat bijzonder knap. Ze heeft echt kwaliteiten", zegt de voormalig international tegenover het Algemeen Dagblad.

"Ze is fysiek sterk, atletisch, sterk in de kleine ruimte en vindt oplossingen die andere spelers niet zien. En dat op een andere positie dan ze gewend is, want ze is van origine een centrale verdediger. Het laat zien dat ze veel kwaliteiten heeft", oordeelt Stentler.

De analist ziet ook nog wel wat verbeterpunten bij Koga. "Met name in grote wedstrijden zoals tegen Ajax en PSV. Dan laat ze op het middenveld de bal van zich afsnoepen, dan heeft ze nog niet de juiste handelingssnelheid. Misschien komt dat, omdat die positie anders is dan centrale verdediger met andere ruimtes om haar heen waardoor je je anders oriënteert op het veld."

Of de Japans international de internationale top, zoals FC Barcelona of Chelsea, gaat bereiken? "Het hangt helemaal af van waaraan zulke ploegen op dat moment behoefte hebben", aldus Stentler. "Ze is nog niet zo ver als Wieke Kaptein en het is nog te vroeg om er iets over te zeggen, maar als haar ontwikkeling zo verder gaat, zou ze het op basis van haar potentie moeten kunnen."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
28/09
Utrecht W
14:00
Excelsior Rotterdam W
za
28/09
Feyenoord V
14:00
AZ W
za
28/09
SC Heerenveen V
16:30
ADO Den Haag V
zo
29/09
Ajax V
12:15
PEC Zwolle V
zo
29/09
PSV V
12:15
Telstar W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 ADO Den Haag V 0 0 0
2 Ajax V 0 0 0
3 AZ W 0 0 0
4 Excelsior Rotterdam W 0 0 0
5 FC Twente V 0 0 0
6 Feyenoord V 0 0 0
7 Fortuna Sittard W 0 0 0
Bekijk de hele stand