KNVB zoekt naar 'Sarina-plus': ''Iemand die Sarina kan overtreffen''

Copyright vanderzee 5f884bce7298b
Copyright vanderzee 5f884bce7298b Foto: © Pro Shots

De zoektocht van de KNVB naar een nieuwe bondscoach van de OranjeLeeuwinnen is gestart. Volgens Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal bij de Nederlandse voetbalbond, loopt het proces inmiddels.

"We zijn een profielschets aan het opstellen. We hebben gesprekken gevoerd met speelsters, een aantal stafleden en mensen die betrokken zijn bij het team. We gaan nu een longlist maken, waarop de mogelijke opvolgers van Sarina op komen te staan. Er zijn nog geen gesprekken met kandidaten geweest", zegt Van der Zee bij de NOS.

Wat voor type zoekt de KNVB eigenlijk? "Een Sarina-plus", lacht de directeur. "Ik weet niet of dat kan, maar iemand die Sarina kan overtreffen. Die het vrouwenvoetbal goed begrijpt. Die de ontwikkeling van deze speelsters ook goed begrijpt. We hebben natuurlijk een volledig andere situatie dan in 2017, waar Sarina Arjan van der Laan opvolgde en Europees Kampioen werd."

"Er wordt veel verwacht. We soebatten ook tussen een nationale en een internationale coach", geeft Van der Zee toe. "Speelsters hebben daar ook wel hun voorkeur voor uitgesproken. Daar zitten we naar te kijken. Ook iemand die tactisch, communicatief sterk is. Maar iemand die ook een goed team kan bouwen, want dit team heeft gepresteerd omdat ze altijd een goed teamproces hebben doorlopen met elkaar en elkaar goed hebben gesteund", besluit hij.

Poll

Wie moet volgens jou de opvolger van bondscoach Sarina Wiegman worden?

0%
0%
0%
0%
0%
totaal stemmen
Lees meer:
0 reacties