KNVB wil begin volgend jaar opvolger van Wiegman presenteren

Copyright vanderzee 5f884bce7298b
Copyright vanderzee 5f884bce7298b Foto: © Pro Shots

De KNVB wil begin volgend jaar rond zijn met een opvolger van bondscoach Sarina Wiegman. Dat heeft Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal bij de KNVB, dinsdagavond bekendgemaakt.

"We hebben inmiddels met de spelers en betrokkenen rond het team gesproken. We gaan nu een lijst met namen opstellen en dan hopen we begin volgend jaar duidelijkheid te hebben. Ruim voor de Spelen moet het rond zijn", zei Van der Zee voor de camera van Veronica.

Wiegman verlaat de OranjeLeeuwinnen na de Olympische Spelen in Tokio. Jill Ellis is mogelijk kanshebber. De voormalig bondscoach van Amerika gaf eerder al aan open te staan voor een job bij Oranje.

"Als Ellis graag wil, dan zal ze zeker op de lijst komen", aldus Van der Zee, die een lichte voorkeur heeft voor een vrouwelijke coach. "Voor de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal in Nederland zou het mooi zijn als het een vrouw wordt, maar niet per definitie. We willen kwaliteit."

"Het belangrijkste is: je moet het vrouwenvoetbal snappen. En dan is alles mogelijk", vindt de directeur. "Toen we eind 2016 Arjan van der Laan lieten opvolgen door Wiegman was het een heel andere wereld dan nu. Het moet Sarina overtreffen."

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand