KNVB stelt Eredivisie-speeldagenkalender voor seizoen 2024/25 vast

Sophie te Brake (FC Twente) en Romée Leuchter (Ajax) in een kopduel
Sophie te Brake (FC Twente) en Romée Leuchter (Ajax) in een kopduel Foto: © BSR Agency

De speeldagenkalender van de Azerion Vrouwen Eredivisie voor het seizoen 2024/’25 is vastgesteld. De competitie begint in het weekend van zaterdag 28 en zondag 29 september 2024 en eindigt op zaterdag 17 mei 2025, zo is donderdag bekendgemaakt.

De start van de Azerion Vrouwen Eredivisie is eind september. Dat is later in het seizoen dan gebruikelijk en op die manier wordt er ruimte geboden voor deelname van speelsters aan het WK Onder 20 in Colombia, dat plaatsvindt van zaterdag 31 augustus tot en met zondag 22 september.

De speeldagenkalender is tot stand gekomen na overleg tussen de KNVB, de clubs en ESPN. De Super Cup is nog niet ingepland. Dit wordt gedaan op het moment dat bekend is welke clubs hierin zullen aantreden. Dat hangt er met name van af of de winnaar van de TOTO KNVB Beker zich via de competitie plaatst voor de kwalificatierondes van de UEFA Women’s Champions League.

Europees voetbal

De KNVB faciliteert de Nederlandse deelnemers aan de UEFA Women’s Champions League om zich optimaal te kunnen voorbereiden op hun Europese wedstrijden. Wedstrijden kunnen in dit kader worden verplaatst, in het belang van het competitieverloop worden die wedstrijden op korte termijn ingehaald.

KNVB Beker en Eredivisie Cup

De clubs uit de Azerion Vrouwen Eredivisie stromen in de achtste finales van de TOTO KNVB Beker in. Deze achtste finales worden gespeeld van vrijdag 14 tot en met zondag 16 februari. De finale van de TOTO KNVB Beker staat gepland voor zaterdag 10 mei.

Na afloop van de reguliere competitie wordt de Eredivisie Cup gespeeld. De eerste wedstrijden staan gepland voor woensdag 21 mei, de finale voor zaterdag 24 mei.

In juli 2024 wordt het definitieve competitieprogramma van de Azerion Vrouwen Eredivisie bekend gemaakt.

Lees meer:
0 reacties