Teleurstelling is groot na mislopen WK 2027: "Alles aan gedaan"

De speelsters van de OranjeLeeuwinnen en Duitsland met een banner voor het bid voor het WK 2027
De speelsters van de OranjeLeeuwinnen en Duitsland met een banner voor het bid voor het WK 2027 Foto: © Orange Pictures

Het WK van 2027 komt niet naar België, Nederland en Duitsland, zo werd vrijdagochtend bekendgemaakt. Gijs de Jong, secretaris-generaal KNVB, reageert op de teleurstelling. 

"Wij zijn natuurlijk teleurgesteld dat FIFA Women’s World Cup 2027™ niet naar België, Nederland en Duitsland komt", reageert De Jong via de KNVB. "We hebben in de afgelopen jaren met veel enthousiasme en toewijding vormgegeven aan onze kandidatuur, als bonden fantastisch met elkaar samen kunnen werken en veel van elkaar kunnen leren. Onze dank gaat daarbij uit naar alle partijen die in dit proces met ons hebben opgetrokken. Van nationale en lokale overheden, tot speelsteden, clubs, stadions en andere ondersteunende partijen."

"We hebben er zowel inhoudelijk als campagnematig alles aan gedaan om het WK naar België, Nederland en Duitsland te halen, maar tegelijkertijd weet je altijd dit geen garantie voor succes biedt", vervolgt hij. "Onze ambities om volgende stappen te zetten in het vrouwenvoetbal blijven desalniettemin overeind en in de komende tijd zullen we ons beraden op toekomstige plannen om dit tot uiting te laten komen. Op dit moment gaan onze felicitaties uit naar Brazilië met het binnenhalen van het prachtige eindtoernooi FIFA Women’s World Cup 2027™", aldus De Jong. 

Lees meer:
0 reacties