KNVB positief na CL-finale: "Deze beelden gaan de wereld over"

Gijs de Jong en Marianne van Leeuwen
Gijs de Jong en Marianne van Leeuwen Foto: © Pro Shots

De KNVB wil samen met België en Duitsland het WK 2027 organiseren. Nederland heeft, volgens secretaris-generaal Gijs de Jong van de KNVB, zijn visitekaartje afgegeven met de finale van de UEFA Women's Champions League in Eindhoven.

"Deze beelden gaan de wereld over, ik zou nu niet weten wat beter had gekund", zegt De Jong tegenover persbureau ANP. Nederland, Duitsland en België hebben in de strijd om de organisatie van het WK 2027 concurrentie van Brazilië, Zuid-Afrika en een gezamenlijk bid van Verenigde Staten en Mexico. "Wij gaan winnen natuurlijk. Dat moet de instelling zijn", aldus de secretaris-generaal.

"Daarvoor moet je in de eerste plaats een steengoed bid inleveren", geeft De Jong aan. De geïnteresseerde landen moeten uiterlijk 8 december het bidbook inleveren bij de FIFA. De Jong is momenteel in gesprek met de besturen van Amsterdam, Rotterdam, Arnhem, Eindhoven, Groningen, Heerenveen en Enschede, met het oog op de vraag of zij zich kandidaat willen stellen als speelstad tijdens het toernooi.

Utrecht heeft eerder al aangegeven af te zien daarvan. Uiteindelijk blijven er vier speelsteden over: "Het doel is om de openingswedstrijd in Nederland te spelen en ook dat Oranje de drie groepswedstrijden in eigen land afwerkt", zegt De Jong. "Het is de komende tijd ook belangrijk dat we laten zien inkomsten te kunnen generen, met televisiegelden bijvoorbeeld. Daar gaan we ook veel tijd en energie in stoppen."

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr
6/10
AZ W
19:30
Fortuna Sittard W
vr
6/10
Excelsior Rotterdam W
19:30
FC Twente V
vr
6/10
PEC Zwolle V
19:30
PSV V
za
7/10
Feyenoord V
14:00
Ajax V
zo
8/10
SC Heerenveen V
12:15
ADO Den Haag V
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Fortuna Sittard W 3 9 9
2 Utrecht W 3 4 9
3 PSV V 3 9 7
4 FC Twente V 2 9 6
5 Ajax V 2 2 4
6 AZ W 3 -3 4
7 PEC Zwolle V 3 -2 3
Bekijk de hele stand