KNVB moet aan de slag: ''Voor ons komt er dus nog een klus bij''

Nico-Jan Hoogma
Nico-Jan Hoogma Foto: © Pro Shots

De KNVB raakt na de Olympische Spelen van Tokio niet alleen bondscoach Sarina Wiegman kwijt, maar ook assistent-bondscoach Arjan Veurink. Hij vertrekt, in navolging van Wiegman, naar de Engelse voetbalbond.

De KNVB gunt Veurink de overstap, zo geeft KNVB-directeur Nico-Jan Hoogma aan. "Het spreekt voor zich dat we Arjan niet graag zien vertrekken. In de ‘tandem’ met Sarina is hij de afgelopen periode uitgegroeid tot meer dan assistent. Maar we snappen ook maar al te goed dat dit voor zijn persoonlijke ontwikkeling in deze fase van zijn carrière een heel mooie kans is", zegt Hoogma.

De directeur hoopt dat de OranjeLeeuwinnen op lange termijn profiteren van deze stap. "Voor ons komt er dus, naast de aanstelling van een nieuwe bondscoach, nog wel een klus bij. Iedereen begrijpt dat het een heel sterk samenhangt met het ander. De komende weken gaan we alle puzzelstukjes zorgvuldig verder leggen en zorgen dat er tijdig een sterke nieuwe technische staf staat, die na de Spelen het stokje over kan nemen", aldus Hoogma.

Lees meer:
0 reacties