KNVB maakt stafleden Oranje O20 en O19 voor toernooien bekend

Roos Kwakkenbos en haar staf
Roos Kwakkenbos en haar staf Foto: © BSR Agency

Oranje O19 is deze maand actief op het EK in Litouwen, terwijl Oranje O20 later in de zomer naar het WK Onder 20 in Colombia gaat. Met het oog op deze eindtoernooien is er een aantal wijzigingen in de technische staf van beide teams, zo heeft OnsOranje bekendgemaakt.

Sherida van Bruggen heeft deze zomer de leiding over Oranje O19 in Litouwen. Zij is momenteel hoofdcoach van Oranje O17 en krijgt op het EK de mogelijkheid om eindverantwoordelijk te zijn voor Oranje O19. De staf wordt verder aangevuld met assistenten Ashley van den Dungen, Félicienne Harteveld-Minnaar en goalkeepercoach Eline Sol.

Bij Oranje O20 staat Roos Kwakkenbos, dit seizoen coach van Oranje O19, aan het roer. De staf wordt verder aangevuld met assistenten Sherida van Bruggen en Olivier Amelink, de nieuwe coach van Jong Oranje. Als goalkeepercoach maakt Roy Elferink de staf compleet.

Elferink komt vanaf komend seizoen fulltime in dienst bij de KNVB. Hij is absoluut geen onbekende in het vrouwenvoetbal: hij was jarenlang keeperstrainer bij FC Twente. De afgelopen drie seizoenen was hij ook al goalkeepercoach bij Oranje O19.

"Het is een uitdaging om in drie maanden tijd twee eindrondes te spelen, maar het is een enorm positief signaal dat we de technische staven volledig hebben ingevuld met coaches vanuit de jeugdlijn", geeft Stefan Hoogsteder, manager top meiden- en vrouwenvoetbal bij de KNVB, aan. "Dat zegt iets over de kwaliteit die zij kunnen leveren en de kansen die ze binnen de KNVB krijgen om zich verder door te ontwikkelen. Ik ben ervan overtuigd dat we met deze staven het maximale uit de spelersgroep en de staf zullen halen."

Lees meer:
0 reacties