KNVB maakt speeldata EK-kwalificatiewedstrijden Oranje bekend

Fans van de OranjeLeeuwinnen in het Abe Lenstra Stadion
Fans van de OranjeLeeuwinnen in het Abe Lenstra Stadion Foto: © BSR Agency

De KNVB heeft donderdag de speeldata voor de EK-kwalificatiewedstrijden van de OranjeLeeuwinnen bekendgemaakt. De ploeg van bondscoach Andries Jonker begint op 5 april aan de EK-kwalificatiereeks, met een uitwedstrijd tegen Italië.

Op dinsdag 9 april staat de eerste thuiswedstrijd op het programma. In het Rat Verlegh Stadion spelen de Leeuwinnen dan tegen Noorwegen. De aftrap is om 20:45 uur. De kaartverkoop voor het duel in Breda gaat op maandag 11 maart om 12.00 uur van start voor Oranje ClubCardhouders. De vrije verkoop gaat van start op woensdag 13 maart (12.00 uur). Tickets zijn verkrijgbaar vanaf 15 euro. Oranje ClubCardhouders krijgen 10 procent korting op de prijs van een kaartje. Groepen vanaf tien personen ontvangen 15 procent korting.

Op vrijdag 31 mei speelt Oranje thuis tegen Finland, op 4 juni treffen beide landen elkaar op Finse grond. De EK-kwalificatiereeks wordt afgesloten met een thuiswedstrijd tegen Italië (12 juli) en een uitwedstrijd tegen Noorwegen (16 juli). Het is nog onbekend waar de overige wedstrijden worden afgewerkt.

De nummers 1 en 2 van de vier A-groepen kwalificeren zich rechtstreeks voor het EK 2025 in Zwitserland, dat met 16 landen zal worden gespeeld. De nummers 3 en 4 van de A-groepen zullen in het najaar in de eerste ronde van de play-offs spelen tegen nummers 1 of 2 van een C-groep. De winnaars van deze wedstrijden spelen in de tweede play-offronde tegen de winnaars van de play-offs van de B-groepen. De zeven winnaars van deze tweede play-offronde gaan eveneens naar het EK. Zwitserland is als organiserend land automatisch geplaatst.

Het speelschema:

DatumTijdWedstrijdPlaats
Vr. 5 aprilnnbItalië - Nederlandnnb
Di. 9 april20.45 uurNederland - NoorwegenRat Verlegh Stadion, Breda
Vr. 31 meinnbNederland - Finlandnnb
Di. 4 juninnbFinland - Nederlandnnb
Vr. 12 julinnbNederland - Italiënnb
Di. 16 julinnbNoorwegen - Nederlandnnb
Lees meer:
0 reacties