KNVB maakt kandidaat-speelsteden voor WK bekend: "Meest duurzaam"

De Kuip
De Kuip Foto: © Pro Shots

De Belgische (KBVB), Nederlandse (KNVB) en Duitse (DFB) voetbalbonden hebben vrijdag hun gemeenschappelijke kandidatuur voor het WK 2027 aan FIFA overhandigd. Daarbij zijn ook de kandidaat-speelsteden bevestigd.

De Nederlandse voetbalbond hoopt de WK-wedstrijden in Amsterdam, Eindhoven, Heerenveen, Enschede en Rotterdam te organiseren. In België gaat het om Brussel (Anderlecht), Charleroi, Genk en Gent, de Duitse speelsteden zijn Dortmund, Düsseldorf, Gelsenkirchen en Keulen. "Deze steden – allen met een grote voetbalhistorie – zijn klaar om hun stadiondeuren open te zetten voor de wereldtop uit het vrouwenvoetbal en fans van over de hele wereld", zo maken de drie bonden duidelijk.

"De dertien clubs en steden hebben ervaring om internationale wedstrijden en/of grote evenementen te organiseren en willen van het WK in 2027 een succes maken", geven de KNVB, KBVB en DFB aan. FIFA zal de definitieve speelsteden kiezen. De drie landen willen gaan voor het meest duurzame WK ooit.

Dat is mogelijk, gezien de afstanden tussen de verschillende stadions. Doordat de afstand tussen de stadions maximaal 300 kilometer is, kunnen zowel de teams als de supporters het reizen tot een minimum beperken. Dankzij een uitgebreid en betaalbaar aanbod van openbaar vervoer zullen fans gemakkelijk – en op een duurzame manier – tussen de verschillende speelsteden kunnen reizen.

Voor de loting zijn twee Brusselse locaties opgenomen in de kandidatuur die vrijdag aan FIFA is overhandigd: Brussels Expo en Tour & Taxis. FIFA zal de uiteindelijke locatie kiezen.  De wereldvoetbalbond hakt in mei volgend jaar de knoop door over de organisatie van het WK van 2027.

Lees meer:
0 reacties